Digital Day Lite – Kako je izgledala protekla decenija u industriji digitala

Za nama je teška godina, pred nama su jaki ljudi. Neki su bili jaki, neki još jači, a neki baš prejaki. Sve ovo je doprinijelo da jubilarnih 10 godina konferencije Digital Day, proslavimo kao dio jedne priče, jedne zajednice i kao dio jednog sistema koji se pokazao sposoban da pokida sve izazove i postane još jači.

Deseta po redu, najznačajnija digitalna konferencija u regionu – Digital day, ovog puta u Lite verziji, biće realizovana 3. juna 2021. u hibridnom formatu, a baviće se svim promjenama koje su se u prethodnoj deceniji desile pod sloganom “10 godina kidamo digital”. Jednodnevni konferencijski program donijeće odgovore na pitanja kako je izgledala protekla decenija u digitalnoj industriji i koliko je ona napredovala, kakve je promjene donijela i koliko uticala na promjenu poslovne klime u zemlji i regionu.

Kako smo evoluirali od jurnjave za fanovima, pratiocima i lajkovima, preko flash aplikacija i foto konkursa do toga da nas nekoliko korenitih promjena algoritma dovede do uspostavljanja novih vrijednosti: native sadržaja, influencer marketinga, upotrebe programatika i piksela u svakoj digitalnoj kampanji.

Glavne teme keynote predavanja i panela biće rekapitulacija krucijalnih dešavanja u digitalnoj industriji i digitalnoj zajednici od njenog postanka. Prisjetićemo se šta je sve uticalo na to da se digital transformiše u ono šta danas predstavlja, kakvi su efekti tih promjena, koliko su promjene uticale na digitalne profesionalce i korporacije, njihove kampanje, kao i kakve nam je promjene donijela prethodna godina i kakva su predviđanja za period koji je pred nama.

Konferencijski program otvoriće Igor Černiševski, Head of Digital u Direct Media United Solutionsu predstavljanjem AdEX istraživanja za 2020. godinu u toku kog će biti prezentovani referentni podaci o veličini i obimu tržišta digitalnog oglašavanja na globalnom nivou i u Srbiji. Nastavak programa obiljeležiće 3 panel diskusije i 5 keynote predavanja predstavnika vodećih svetskih i domaćih digitalnih kompanija.

Prvi među keynote predavačima biće Ivan Radojičić, Brand Partnerships Manager kompanije TikTok u Njujorku. Ekskluzivno prvi put u Srbiji nastupa predstavnik ove vrlo popularne društvene platoforme, koja u poslednje dvije godine bilježi fantastičan uspon u broju korisnika. Ivan u TikToku radi sa klijentima u FinTech vertikali, a prije TikToka je bio je menadžerski savjetnik u kompaniji McKinsey & Company i Business Operations Manager u raznim startup kompanijama u SAD-u, Velikoj Britaniji i Srbiji.

Zatim Gerton Bejo, osnivač i CEO, agencije Vatra, koji nakon studija 2D i 3D dizajna i komunikacija u Velikoj Britaniji diplomirao dizajn i oglašavanje, a kasnije se specijalizovao za istoriju umjetnosti u Velikoj Britaniji. Gerton više od 20 godina pruža usluge na polju dizajna, marketinga i oglašavanja stotinama klijenata iz različitih industrija u Albaniji i na Balkanu, gdje agencija Vatra ima svoje prisustvo.

U nastavku programa svoja predavanja održaće Soco Nunez de Cela, Interim Marketing Director iz Burger Kinga i Biljana Stojković iz oglasnika Sasomange, kao i drugi govornici čija će imena uskoro biti objavljena.

IAB MIXX Awards dodjela biće održana nakon konferencijskog programa, 3. juna, kada će najboljim digitalnim agencijama biti svečano dodijeljene nagrade za kampanje i projekte realizovane u toku 2020. godine.

Svi oni koji su zainteresovani moći će da prate video prenos uživo na veb strani www.digitalday.rs ukoliko prethodno obezbijede kotizaciju.

Vidimo se na DDL!

O IAB Serbia Interactive Advertising Bureau – IAB Serbia je udruženje koje je osnovano 2009. godine sa ciljem da aktivno podržava rast, razvoj i edukaciju tržišta digitalnog i interaktivnog marketinga u Srbiji. Kao dio globalne IAB mreže i član IAB Europe, IAB Serbia nastoji da pomogne učesnicima u medijskoj i oglašivačkoj industriji da napreduju u digitalnoj ekonomiji. Članstvo čine više od 80 medijskih i digitalnih agencija, izdavača, brendova i tehnoloških firmi odgovornih za prodaju, isporuku i optimizaciju digitalnih oglasa, kao drugih kompanija koje ulažu svoje budžete u digitalne kampanje.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: