Prijavi se za panel povodom međunarodnog dana djevojčica u ICTu!

Međunarodni dan djevojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama (ICT) obilježava se četvrtog četvrtka u aprilu svake godine, kao inicijativa pokrenuta od strane Međunarodne telekomunikacijske zajednice (ITU), koja je jedna od agencija Ujedinjenih nacija za informacijske i komunikacijske tehnologije. Obilježava se u više od 140 zemalja širom svijeta.

Ove godine u četvrtak, 22. aprila 2021. obilježava se jubilarni 10. “Međunarodni dan djevojčica u ICTu”. Inicijativa ima za cilj da kreira globalno okruženje koje će osnažiti i ohrabriti djevojke da razmisle o karijeri u rastućem sektoru ICT-a, omogućiti djevojkama kao i IT kompanijama da iskoriste prednosti većeg učešća djevojaka i žena u ICT sektoru.

U susret Međunarodnom danu djevojčica u ICTu, Digitalizuj.Me u saradnji sa Telenor Crna Gora, a uz podršku Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija organizuje online panel diskusiju na kojoj će učestvovati žene u ICTu, kao i djevojčice koje bi voljele da se bave ICTom! Panel će biti organizovan online preko Zoom platforme, a prijave će biti otvorene do početka događaja.

Panel diskusija povodom međunarodnog dana djevojčica u ICTu će se održati u četvrtak 22. aprila od 10:00 do 11:00 časova. Na početku panela svim prisutnima će se obratiti Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medijaTamara Srzentić, a na samom panelu će učestvovati:

Informaciono komunikacione tehnologije smatraju se prekretnicom za ulazak u savremeno društvo. Ukoliko želiš da nam se pridružiš u četvrtak sve što treba da uradiš je da popuniš prijavu na sledećem linku!

Događaj se organizuje u okviru projekta „International Girls in ICT Day 2021“, koji realizuje Digitalizuj.Me u saradnji sa Telenorom, a uz podršku Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Besplatni online panel- "Međunarodni dan djevojčica u ICT-u" • Naučno tehnološki park Crne Gore - […] Svi zainteresovani se mogu se prijaviti, a učešće je besplatno. Prijava za učešće na panelu se može pronaći na…
  2. BESPLATNI ONLINE PANEL – „MEĐUNARODNI DAN DJEVOJČICA U ICTu“ – Bankar.me - […] Svi zainteresovani se mogu se prijaviti, a učešće je besplatno. Prijava za učešće na panelu se može pronaći na…

Vaše mišljenje: