StartUp MeetUp, Radoje Dakić i Dan zaljubljenih

Tamo neke godine, u prošlom stoljeću, jednog proljećnog jutra (oko podne), imao sam priviđenje. Pripisujem to preskakanju elektrona sa jedne sinapse na drugu uzrokovanu viškom provodnika centralnog djela mozga usljed snažnog električnog pražnjenja kao direktne posljedice pripremanja ispita iz Mehanike fluida. U svakom slučaju, 3. zakon termodinamike to krajnje jednostavno objašnjava: “Sve teži ravnotežnom stanju”. E, usljed tog neravnomjernog rasporeda elektrona i viška provodnika predstavljenih u vidu alkoholnih isparenja, (u studentskim danima to je krajnje normalna stvar, pojedincima naravno), usnuo sam ovo:

photo-1024x497

Skočih! Vrisnuh! Tvornica Radoje Dakić će da propadne! Istog trenutka odlučih – pored mašinskog fakulteta hoću i računare da savladam! Te se bacih na Pascal (razne vrste), Auto CAD, Word i Excel. Nakon par godina intezivnog studiranja dva fakulteta, jedan zvanično, a jedan onako usput (samouk), prvo zaposlenje nađoh u programerskoj firmi, pa drugo, pa treće, pa četvrto, pa peto….

Nekoliko godina kasnije (ovo zbog godina krijem)… 😉

Stojim, u petak ujutro (na Dan zaljubljenih), sa Vuletom i nešto komentarišemo i gledam ja tamo put Dakića, kad vidim ovo:

photo

Rekoh: e moj Vule, da mi je naplatiti sve šta mi se u glavi šeta…

30 minuta kasnije (popih kafu)…

Ukoliko imate dovoljno malo godina u glavi, tako da se osjećate mladim, onda do 19. februara imate sasvim dovoljno vremena da usnete sličan san. Da shvatite da je čitav svijet u g****** i da jedino šta možete za sebe da uradite, prije nego se prepustite nekoj od “Tvornica Radoje Dakić”,  jeste da dođete 19. februara u 19h na XXIV događaj SOUR Digitalizuj.Me (Složena Organizacija Udruženog Rada) i RJ Otvarač (Radna Jedinica) u saradnji sa Nikšićkim Pivom gdje vam se pruža prava prilika da se družimo! Svrha druženja je da ne propustite priliku da naplatite svoje snove. Ja sam svojih podosta propustio, ali nisam sve. Ni vi ne treba svoje da propustite.

otvarac-new

Kako bi “žurka” bila zabavnija, pozvali smo u goste Jašu Jovićevića i Danila Ćetkovića, iz agencije Min@ i MNNews, dva super momka koji su ponešto i uradili na ispunjenju svojih snova. Uživo će vam ispričati kako su to ostvarili, ali i šta vama zajednički imamo da ponudimo.

Da Crna Gora ima još startapova osim TourVia.Me, pobrinula se ekipa iz startupa Hook, ali i još jedan tim iz Herceg Novog o kom trenutno ne smijem da pričam. Stoga pozivam sve programere, elektrotehničare, mašince, ekonomiste, pravnike, i one bez fakulteta, ali sa jednom zajedničkom osobinom – mozgom u dobrom stanju, da dođete na Pivo koje je uvijek među prijateljima (vidi gore desno) 🙂 da razmijenimo email adrese kako bi skoro mogli ponovo da se okupimo i da krenemo da razmišljamo i da radimo zajedno na novim startupovima. Preduslov svega je da se upoznamo. Ovo je idealna prilika da poslušate druge, koji već sada mogu da prezentuju svoj rad.

Dakle, Digitalizuj.Me želi da okupi kritičnu masu onih koji su spremni da uz druženje pokušaju da započnu sopstveni biznis, da osnuju svoju startup kompaniju. Iz ličnog iskustva, mogu vam potvrditi da “posao koji vas čeka” aka “Tvornica Radoje Dakić”, uvijek možete naći, ali ako želite da radite ono u šta drugi nemaju hrabrosti da se upuste, onda smo mi pravo društvo za vas! StartUp MeetUp, 19. februar, od 19:00 do 21:00, u prostorijama kompanije doMEn na adresi Maša Đurovića, Lamela 3-1 (Siti Kvart).

Na kraju, kakve veze ima Dan zaljubljenih sa svim ovim? Pa, povedite svoju drugu polovinu (koju ste u petak obasipali poklonima i pažnjom) da upozna vaše buduće suosnivače, ako imate hrabrosti. 😉

Author: Predrag Lesic

još uvijek se pronalazim :D

Share This Post On

Vaše mišljenje: