Sprema se treći onlajn UPSHIFT!

Proljeće nam stiže, a sa njim i lijepi dani.☀️ Pravo je vrijeme da se krene sa rješavanjem problema koje svakodnevno primjećujete u vašoj okolini. Baš zato, ekipa Laboratorije inovacija za mlade “Kreaktivator” sprema treće onlajn UPSHIFT druženje!

Ako smatrate da baš vi imate ono što je potrebno za kreiranje promjena, onda ne smijete propustiti ovu priliku! Pored sjajnog druženja i zabave sa vašim timom, nova znanja i novi prijatelji su nešto što ćete sigurno steći na novoj UPSHIFT radionici!

ŠTA TREBA DA ZNATE O ONLAJN UPSHIFT RADIONICI?

Za novu UPSHIFT radionicu, koja će se održati onlajn, mogu se prijaviti timovi sastavljeni od po 3 do 5 članova, od 13 do 19 godina, koji nisu učestvovali na prethodnim UPSHIFT radionicama. Ovog puta, učesnici mogu biti iz bilo koje opštine u Crnoj Gori, a pozitivan stav i želja da se stvari mijenjaju na bolje su obavezni! 🙂

Kako bi uživali u svakom trenutku svih zabavnih stvari koje smo spremili za vas, i ovoga puta UPSHIFT radionicu smo podijelili na dva uzastopna vikenda – prvi dioradionice održaće se 17. i 18. aprila, dok će se drugi dio održati 24. i 25. aprila.

Prijave za UPSHIFT radionicu otvaraju se 8. marta i traju do 04. aprila. Kao i do sada, imajte na umu da će prednost imati ideje koje nijesu bile zastupljene na prethodnim UPSHIFT radionicama. Možete, zajedno sa svojim timom, prijaviti i više problema koje prepoznajete u vašoj lokalnoj zajednici, ali je za svaki problem potrebno popuniti zasebnu prijavu.

Ispunjavanje prijave je prilično jednostavno. Kada prepoznate problem u lokalnoj zajednici (ili više problema), okupite tim koji ima od 3 do 5 članova i popunite onlajn prijavu.

Forma za prijavu sastoji se iz tri koraka:

  • Identifikacija problema iz lokalne zajednice;
  • Obrazloženje problema kroz kratku priču iz vaše svakodnevnice (na koji način prepoznati problem utiče na vas ili vaše okruženje);
  • Tri uzroka prepoznatog problema.

Nakon isteka roka za slanje prijava, žiri će pregledati sve dospjele prijave i odabrati do 20 timova sa kojima će se obaviti intervjui (koji će takođe biti održani onlajn). Konačan spisak odabranih timova biće objavljen na našem sajtu i društvenim mrežama do 11. aprila.

Kao i prethodnih puta UPSHIFT radionica će se održati preko Zoom i Miro aplikacija. Zoom je aplikacija koja ima jednostavnu i pouzdanu cloud platformu za video i audio sastanke, konferencije, radionice itd. koju je moguće instalirati na različitim elektronskim uređajima (kompjuter, laptop, mobilni telefon, tablet). Ona omogućava komunikaciju sa više osoba ili timova koji se nalaze na različitim lokacijama širom svijeta.

Miro je interaktivna tabla koja pruža mogućnost da, zajedno sa članovima svog tima, ohrabrite kreativnog genija u sebi da se izrazi i u virtuelnom svijetu, koristeći najmodernije alate koji će slikovito predstaviti kako problem koji ste prepoznali u lokalnoj zajednici, tako i korake do njegovog rješenja. Ako ste se već zabrinuli jer se do sada niste sreli sa ovim aplikacijama – slobodno odahnite. Svi timovi koji budu primljeni za učešće na online radionici proći će kratku i efikasnu obuku za instalaciju i upotrebu platformi koje ćemo koristiti.

KAKAV JE BIO PROVOD NA PRETHODNIM ONLAJN UPSHIFT RADIONICAMA?

Timskog duha i motivacije nije hvalilo ni na predhodnim UPSHIFT radionicama! Iako druženje nije bilo u fizičkom svijetu, onlajn svijet je pružio dobru zamjenu. Uz Miro aplikaciju oslobodili su se unutrašnji umjetnici i dijelile su se ideje. 

ZBOG ČEGA TREBA DA SE PRIJAVITE ZA NOVO UPSHIFT DRUŽENJE?

Cilj svake UPSHIFT radionice jeste da vam pruži mentorstvo, ali i usvajanje vještina poput timskog rada, planiranja i budžetiranja projekata, dizajna prototipa, upravljanja vremenom i još mnogo, mnogo toga. Svi mladi i adolescenti koji žele da mijenjaju svijet na bolje i koji imaju snažnu volju da na tome zaista rade, razlog su postojanja naše radionice. Usvajanje vještina i znanja koja će vam biti značajna ne samo na putu rješavanja problema iz lokalne zajednice, već i u privatnom i poslovnom životu, odličan su motiv da se prijavite. Dodatno, prijavom značajno povećavate šanse da vaš tim bude među timovima koje će žiri, u finišu radionice, nagraditi sa 2.000 eura za realizaciju projekta.

Međutim, tu nije kraj! Našli ste se u grupi nagrađenih timova, dobili novčanu nagradu, šta onda? Druženje se nastavlja! Narednih mjeseci, ekipa “Kreaktivatora” i mentori su tu za vas, kako biste na najbolji način sproveli vaša rješenja u djelo. Na taj način, uz mnogo rada, ali i druženja i pozitivne energije, želja je da vam se pruži prilika da sami napravite promjenu i učestvujete u kreiranju vaše budućnosti.

Sigurni smo da ste sanjali o tome da jednoga dana obučete svoj superherojski plašt i promijenite svijet. Možda jedan heroj to ne može, ali više njih može sigurno. UPSHIFT može biti prvi korak. Ova radionica vam može pomoći da upoznate druge heroje, da sa njima steknete nova znanja, a zabava će vas pratiti čitavim putem. 🙂

Prijavite se za novo UPSHIFT druženje i budite dio ekipe koja će kreirati jedno sasvim novo i, po svemu sudeći, nezaboravno iskustvo!

Author: Anastasija Šovran

Anastasija Šovran je menadžerka društvenih mreža u Digitalizuj.Me. Još od osnovne škole voli volonterizam, umjetnost i dva najhejtovanija predmeta, matiš i fiziku. Kada ne crta, isprobava svakojake recepte ili igra “The Last of Us”, voli da putuje i smara mlađu sestru. Budući arhitekta, mašta o svom stanu u centru Londona i bubble tea prodavnici koja će biti prikladno smještena preko puta.

Share This Post On

Vaše mišljenje: