Hakujmo 100 miliona zajedno ;)

Nedavno završeni hakaton pokazao je svoja dva lica, zamalo i tri. Prvo: u Crnoj Gori postoje ljudi koji znaju i umiju da programiraju. Nije da se ovo nije znalo od ranije, bilo je samo pitanje da li postoje programeri koji su spremni izaći iz svojih “zabranjenih zona” (mjesta kojima samo limitiran broj dobrih prijatelja ima pristup) i pokazati se pred kamerama. Očigledno ima. 😀 Drugo: Pokazalo se da u Crnoj Gori postoji i mnooooogo ideja. Treće: za sada nije važno, nekom drugom prilikom. Da se vratimo na drugo – ideje … obzirom da smo ovaj put hakatonom izhakovali nove SMS servise, sada nam je želja da izhakujemo umove.

Iz tog razloga, Digitalizuj.Me pokreće radionicu kreativnog razmišljanja pod nazivom Otvarač. Otvarač ima za cilj da oslobodi kreativnu energiju svakog pojedinca. Otvarač treba da otvori vaše umove iz kojih očekujemo da poteknu ideje, kreativne ideje kojima možemo promjeniti pristup preduzetništvu, a samim tim i ekonomiji. Vrijeme je da se pozabavimo idejama za početak, a tim ćemo stvoriti sve potrebne preduslove da krenemo i u realizovanje istih.

Tema prvog Otvarača je nedavni kredit Vlade Crne Gore u iznosu od 100 miliona. Ovaj okrugli broj prosto inspirativno djeluje. Na šta je taj novac potrošen nije važno, Otvarač vas izaziva da smislite na šta bi ga vi potrošili. Limita nema, sasvim je svejedno da li vam je potreban 1 eur ili svih 100 miliona kao investicija, nije važno ni da li želite da uzgajate mrave ili možda maline, da li mislite da u Crnoj Gori može da se napravi superbrzi voz (o pruzi takođe možemo razgovarati) ili možda nova generacija space shuttle-a. Važno je da umove otvorimo, da pustimo ideje da izađu, da im prosto damo krila.

Kreativna radionica će se održati u jednom od omiljenih podgoričkih sastajališta, kafani. Obzirom da smo poznati po humoru u onom najboljem kreativnom smislu i obzirom da je kafanski humor najbolji (čitaj najkreativniji) onda je i red da prvo okupljanje bude na jednom takvom kreativnom mjestu. Nadamo se da će atmosfera da podgrije vaše mozgove i da će otvaranje u takvoj atmosferi proći “bezbolnije”.

Dakle, 100 miliona vam je na raspolaganju i svi resursi ove male (samo prostorno) nam drage države. Šta možemo da uradimo sa 100 miliona i koliko bi Crna Gora mogla da napreduje sa tolikom investicijom u vaše ideje? Gdje možemo da dovedemo Crnu Goru od danas, pa za 1, 3, 5 ili 10 godina zahvaljući profitu koje bi ostvarile vaše ideje? Ovo su samo neka od pitanja na koje treba da odgovorimo, a za najbolje odgovore Otvarač sprema i specijalne nagrade.

Otvarač – vaše ideje za bolje sutra. Vidimo se u utorak, 27. novembra u 19:00 u Soul II Soul! 😉

Author: Predrag Lesic

još uvijek se pronalazim :D

Share This Post On

Vaše mišljenje: