Prijavi se za besplatnu radionicu – “Online i offline stilovi komuniciranja – kako prevazići komunikacijiski šum i stvoriti bezjedno online okruženje”

Nevladino udruženje „Digitalizuj.Me“, u saradnji sa UNICEF-om i Telenorom, organizuje treću u nizu online radionica, ovog puta na temu „Online i offline stilovi komuniciranja – kako prevazići komunikacijiski šum i stvoriti bezjedno online okruženje“, u petak, 21. avgusta, u 17h. Predavačica je Danijela Knežević, suosnivačica agencije Memento marketing i komunikacije i menadžerka kreativnih komunikacija u toj agenciji.

S obzirom na činjenicu da su adolescenti, kada je komunikacija u pitanju, sve više usmjereni na digitalno okruženje, što je naročito izraženo tokom pandemije novog koronavirusa, cilj radionice  pod nazivom „Online i offline stilovi komuniciranja“ je da se oni upoznaju sa osnovama komunikacije, saznaju koji elementi čine proces komuniciranja kao i da nauče koje su to razlike između online i offline stilova komuniciranja te zašto one postoje. Adolescenti koji se prijave za učešće na ovoj radionici saznaće i koliko je važno da postanu svjesni komunikacijskog šuma kako bi ga uspješno prevazišli i uspješno komunicirali i online i offline. Učesnici radionice imaće priliku i da saznaju koliko način na koji komuniciraju online utiče na nivo bezbjednosti njihovog online okruženja kao i šta je to digitalna empatija i u kojoj mjeri efekat anonimnosti utiče na online komunikaciju.

Ako ti sve ovo zvuči zanimljivo, prijavi se na treću radionicu u okviru projekta “Bezbjednost na internetu u doba COVID-19”. Ovoga puta prijave su otvorene za sve adolescente i adolescentkinje koji imaju između 13-19 godina, a dolaze iz cijele Crne Gore. Prijave su otvorene do srijede, 19. avgusta, u ponoć. Radionica je besplatna, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno da prijaviš učešće tako što ćeš popuniti sledeći formular:

Radionicu će voditi Danijela Knežević, suosnivačica agencije Memento marketing i komunikacije i menadžerka kreativnih komunikacija sa preko 15 godina iskustva iz oblasti marketinških komunikacija, strateškog planiranja iz oblasti komunikacija, upravljanja marketinškim kampanjama kao i kreiranja online sadržaja i upravljanja digitalnim komunikacijama. Kao konsultant i trener iz oblasti komunikacija Knežević je održala veliki broj treninga i radionica na razne teme iz ove oblasti. Aktivna je članica Udruženja Roditelji od njegovog osnivanja u kojem, u okviru brojnih aktivnosti, radi na promociji, ostvarivanju i unapređivanju prava roditelja i njihove djece u Crnoj Gori, ali i uključivanju roditeljske zajednice u aktivno mijenjanje i uticanje na te procese.

 

Ova online radionica organizuje se u okviru projekta „Bezbjednost na internetu u doba COVID-19 pandemije“, koji realizuje Digitalizuj.Me, uz podršku UNICEF-a i Telenora. Imajući u vidu da se sve više društvenih aktivnosti seli u online okruženje, projekat ima za cilj da, kroz niz edukativnih programa i sadržaja, podigne svijest o rizicima na internetu i pruži adolescentima znanja i vještine neophodne za sigurno korišćenje tehnologije. U okviru projekta prethodno su organizovane dvije online radionica na temu „Šta znači „privatno“ na internetu?“ i „Kako se zaštiti od online prevara?“.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: