WeAreDevelopers konferencija dovodi u Beč suosnivača Applea, Stevea Wozniaka

Vodeća evropska konferencija za programere koja se održava u Beču ugostiće suosnivača kompanije Apple, Stevea Wozniaka. Poznati “Woz” će 16-18. maja 2018. godine biti jedan od glavnih govornika WeAreDevelopers konferencije. Wozniak je 1976. godine, zajedno sa svojim kolegom Steveom Jobsom osnovao kompaniju Apple.

“Učešće osoba kalibra poput Steve Wozniaka govori o značaju WeAreDevelopers konferencije i pokazuje da je WeAreDevelopers postao internacionalno prepoznatljiv brend”, navodi Sead Ahmetović, jedan od organizatora konferencije i suosnivač WeAreDevelopers.

Pored legendarnog “Woza” na konferenciju ponovo dolazi i John Romero, jedan od kreatora planetarno poznatih igara Doom i Quake. Takođe, Romero je najavljen kao keynote govornik, usljed ogromne mase pozitivnih komentara nakon prethodnog gostovanja na konferenciji. Ovaj put će mu se pridružiti i supruga Brenda, koja je takođe programer. Pored Romera i Wozniaka potvrđeni su i drugi međunarodni govornici, među kojima su Renaud Visage, jedan od suosnivača kompanije Eventbrite, Angie Jones, automatizacijski inženjer u Twitteru, te Feross Aboukhadijeh iz WebTorrenta. Najavljeni su i govornici iz Nginxa, Amazona, Microsofta i mnogih drugih svjetskih IT kompanija.

“WeAreDevelopers čini Austriju prepoznatljivom kao mjesto poslovnih susreta i Beč kao tehnološki centar na međunarodnoj sceni”, kaže Benjamin Ruschin, jedan od suosnivača WeAreDevelopers.

Od 1. decembra 2017. godine, otvoren je poziv za prijavu govornika, gdje se developeri iz svih zemalja mogu prijaviti za prezentacije vlastitih ideja i tako se predstaviti međunarodnoj publici. “Svi programeri su dobrodošli da pošalju svoje ideje za vlastita predavanja kako bi podijelili svoje znanje s drugim programerima na konferenciji”, navodi Thomas Pamminger, suosnivač WeAreDevelopers.

Tokom događaja u 2017. godini, zabilježeno je preko 4.000 učesnika, od kojih je nekoliko stotina bilo iz našeg regiona. Ove godine, od 16-18. maja, očekuje se između 8.000 i 10.000 učesnika na novoj lokaciji, u Austria Center u Beču. Rezervacija ulaznica je već počela, po Early Bird cijenama od 299 EUR po učesniku, odnosno 199 EUR za studente.

Više informacija možete dobiti na zvaničnom sajtu konferencije, kao i na Facebook stranici i Twitter nalogu.

Author: Milena Akovic

Student na Ekonomskom fakultetu. Ljubitelj putovanja i aktivizma. U slobodno vrijeme najviše voli da čita knjige, od teorija zavjere pa do savremenih tehnologija i digitalnog marketinga.

Share This Post On

Vaše mišljenje: