Mostar: Prijavi se za Festival Inovacija!

Iz SPARKa najavljuju mnogo novih stvari koje su pripremili za jesen. Riječ je o Festivalu inovacija powered by Grad Mostar koji će se održati od 4. do 8.11.2019. u SPARKu i hotelu Mostar. Petodnevni događaj uključuje hackathon, startap takmičenje i konferenciju, a namijenjen je ljudima sa novim idejama, osnivačima startapova, firmama, investitorima i ostalim pripadnicima startap i biznis ekosistema.

4.-5.11.2019. Next Innovation Hackathon / SPARK

Događaj počinje hackathonom Next Innovation, gdje se u samo 24h stvaraju odlični proizvodi. Takmičari će pokazati svoje IT i biznis vještine pri razvijanju inovativnih rješenja na temu Mostar – pametni grad. Ta tema podrazumijeva inovativna rješenja na područjima kulture, turizma i uopšte poboljšanja života u Mostaru. Uz podršku grada Mostara na ovaj način možete riješiti probleme u pozorištima, na koncertima, u turizmu i slično. Ukupno šest timova će raditi na razvoju proizvoda i usluga (npr. mobilne, web i desktop aplikacije), a nagrade su primamljive: 5,000 KM, 3,000 KM i 1,500 KM. Tokom 24h svaki tim treba osmisliti i izraditi svoj proizvod, a odmah nakon toga demonstrirati svoj rad. Traže se programeri i gamer-i, ali i ljude iz svijeta biznisa i marketinga, kao i projekt menadžeri koji bi mogli doprinijeti poslovnoj strani rješenja. Možete se prijaviti putem prijavne forme u timu od minimalno tri i maksimalno šest osoba, najkasnije do 30.10.2019. Pravilnik možete pronaći ovdje.

7. i 8.11.2019. Startap takmičenje Next Startup x BETAPITCH / SPARK i hotel Mostar

Ovo takmičenje je must-attend za sve startapove jer se radi o globalnom startap takmičenju pokrenutom od strane betahaus-a iz Berlina. Održava se u više od 12 gradova širom Evrope, dok pobjednici iz svakog grada odlaze u Berlin kako bi upoznali potencijalne partnere na Investors Day-u, ali i na takmičenje  sa ostalim startapovima. Osim nagrade putovanja u Berlin, najbolji startap u Mostaru će osvojiti 5,000 KM, drugi startap će dobiti 3,000 KM, a treći odlazi sa 1,500 KM. Ne propustite priliku da pronađete investitore, promovišite svoj brend, izgradite poslovne odnose, proširite mrežu i budite inspirisani. Traži se 8-12 startapova koji se mogu prijaviti najkasnije do 30.10.2019. Troškove smještaja za odabrane startapove snosi SPARK, dok se za troškove prevoza možete prijaviti na Western Balkans Mobility Fund.

8.11.2019. Konferencija Next Thing / Hotel Mostar Konferencija Next Thing je novi IT, biznis i startap događaj u Mostaru. Održaće se u petak, 8.11.2019. u prostorijama hotela Mostar, a organizuju je SPARK i Grad Mostar uz podršku partnera i sponzora. Glavni cilj događaja je okupiti sve pojedince, startapove i firme koji predviđaju nove trendove u poslovnom svijetu, kako bi iste mogli podijeliti međusobno i sa zainteresovanim učesnicima. Konferencija se sastoji od sedam keynote govora, startap takmičenja, poslovnih sastanaka i networking-a. Svaki od govornika ima ogromno iskustvo u biznisu, bez obzira na to da li se radi o pokretanju startapa ili o tome da rade u uspješnim korporativnim kompanijama. Teme koje će keynote govornici pokriti su preduzetništvo, marketing, prodaja, menadžement, liderstvo, inovacije, pametni gradovi i kultura.

U sklopu Festivala inovacija biće organizovana i dvodnevna radionica na temu inovacija u kulturi, koja je rezervisana za sve koji rade u kulturnim ustanovama grada Mostara. Radionice će se održati u prostorijama SPARKa 6. i 7.11.2019.

Više informacija o programu konferencije i formu za prijavu možete naći na linku.

Događaj je u potpunosti besplatan za sve učesnike zahvaljujući Gradu Mostaru, NSoftu, Sportradaru i Red Bullu.

#NextThingMostar #SPARKstartup #SPARKevent

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: