WeAreDevelopers: Najveća svjetska konferencija za developere ponovo se održava u Berlinu!

Najveća svjetska konferencija za developere koju je pokrenuo bečki startap WeAreDevelopers, nakon višegodišnjeg održavanja u Beču, 2019. godine se seli u Berlin. U junu ove godine, više od 10.000 developera okupilo se u kongresnom centru CityCube kako bi slušali predavanja tehnoloških eksperata iz cijelog svijeta. Neki od govornika u prethodnim iteracijama kongresa su bili Steve Wozniak (suosnivač Apple-a), Garry Kasparov (šahovski velemajstor), Rasmus Lerdorf (izumitelj PHP jezika), te Joel Spolsky (Stackowerflow CEO). Organizatore posebno raduje to što će se i naredni World Congress održati u Berlinu, 28. i 29. maja 2020.!

Pod sloganom “Create. Apply. Disrupt.” WeAreDevelopers World Congress će naredne godine okupiti preko 10.000 developera i ponuditi 250 različitih predavanja i panel diskusija raspoređenih na 10 bina. Preko 80 individualnih radionica i desetine interaktivnih formata pružaju dodatnu priliku za inspiraciju, edukaciju i razmjenu ideja sa istomišljenicima, IT ekspertima i vodećim tehnološkim kompanijama.

“Berlin je žarišna tačka u Evropi kada su u pitanju startapovi, digitalizacija društva i inovacija. Stoga je logičan korak organizacija i ovogodišnje izdanja WeAreDevelopers World Congressa ovdje, u Berlinu. Ponosni smo što smo sa WeAreDevelopers stvorili ne samo najveću zajednicu developera u Evropi, već i što aktivno promovišemo razmjenu znanja, umrežavanje i inspiraciju unutar zajednice”, u zajedničkoj izjavi navode WeAreDevelopers osnivači Benjamin Ruschin, Thomas Pamminger i Sead Ahmetović.

Među glavnim temama događaja izdvajamo najčešće korišćene programske jezike poput Java, Javascript, Python, C#, PHP, kao i okvire na kojima su temeljeni jezici kao što su Angular, React, Spring, .NET, te srodni alati u životnom ciklusu software-a: Jenkins, Docker, Kubernetes i druga rješenja bazirana na cloud-u.

Uz klasična područja razvoja kao što su Frontend, Backend, DevOps, testiranje i sigurnost, posvetiće se pažnja ka aktuelnim trendovima u industriji kao što su autonomna vožnja, mobilnost, AI, robotika, Cloud, IoT, Blockchain, FinTech i cyber-sigurnost.

U Expo dijelu kongresa posjetioci se mogu umrežiti sa vodećim svjetskim tehnološkim kompanijama iz gotovo svakog klastera IT industrije i steći praktična iskustva sa njihovim rješenjima.

Kotizacije za WeAreDevelopers World Congress je moguće kupiti po najpovoljnijim (Early Bird) cijenama putem linka.

Dodatne informacije možete pronaći na linku.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: