UNICEF investira do $100K u startapove iz Crne Gore koji koriste ML/AI, blockchain ili VR/AR tehnologiju

UNICEF Inovacioni fond je upravo otvorio poziv za startapove koji koriste napredne tehnologije (ML/AI, blockchain, VR/AR) za razvoj proizvoda koji mogu da pomognu djeci u učenju ili digitalnom povezivanju u cilju budućeg zapošljavanja.

Traže se open-source projekti (prihvataju se i oni koji su spremni da postanu open-source) sa postojećim prototipom. Za svaki tim postoji do $100K investicije i ne uzima se vlasnički udio u kompaniji prilikom investiranja. Traže se timovi iz zemalja u kojima postoje UNICEF programske kancelarije (u koje spada i Crna Gora), koji imaju jak tim osnivača i jasan put kako će poboljšati svoje okruženje.

Na ovom linku se nalaze detalji o oblastima koje su posebno zanimljive (digital connectivity, job-matching, remediallearning i remote work and learning), kao i kriterijumi za izbor timova.

Krajnji rok za prijave je 30. septembar 2019.

Formular za prijavu možete naći na linku, dok će se 17. septembra održati webinar o procesu prijave na ovaj poziv.

Za bilo kakve dodatne detalje možete popuniti kontakt formu za pitanja ili pisati na mejl [email protected].

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: