Osvoji do 20.000 eura u ljetnjoj startap avanturi!

Kompanija doMEn, registar crnogorskog nacionalnog domena .ME, i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija i Ministarstva ekonomskog razvoja, pokrenuli su projekat pod nazivom “Spark.me startap avantura” koji će mladima u Crnoj Gori omogućiti besplatno sticanje vještina iz oblasti preduzetništva i vođenja startap biznisa, a za one sa najboljim idejama obezbijediti novčane nagrade u iznosu do 20.000 eura.

Pravo učešća imaju mladi od 20 do 29 godina sa prebivalištem u Crnoj Gori, a rok za prijavljivanje je 4. jul. Potrebno je da mladi u prijavi, koja se može naći na sajtu www.stemedukacija.me, predstave ideju koja može riješiti određeni društveni problem, biznis izazov ili pomoći u digitalizaciji usluga javne uprave. 

Nakon zatvaranja prijava, stručni žiri odabraće 10 timova od 3 do 5 članova koji će na dvodnevnoj onlajn radionici od 23. do 25. jula raditi na razvoju svoje ideje sa mentorima iz oblasti vođenja biznisa, programiranja i UX dizajna. Nakon završetka dvodnevne radionice, stručni žiri će izabrati najviše tri pobjednička tima, za koje procijeni da imaju najveći potencijal za realizaciju ideje i razvoj biznisa, koji će osvojiti po 5.000 EUR za postavljanje osnova svog startapa. Njima će biti obezbijeđena i dodatna mentorska podrška u trajanju od tri mjeseca iz gore pomenutih oblasti. Nakon proteka tri mjeseca, renomirani žiri će pred javnim auditorijumom odabrati jedan od pobjedničkih timova i nagraditi ga novčanom nagradom u iznosu od 15.000 EUR s ciljem podsticanja razvoja poslovanja.

Nakon uspješno organizovanog prvog ciklusa, pod istim uslovima biće organizovan još jedan na jesen, u okviru kojeg će novih deset timova dobiti priliku da razviju svoje ideje. Kako bi ohrabrili i podržali žensko preduzetništvo i djevojke koje karijeru grade u oblasti informacionih tehnologija, po jedno mjesto među odabranim timovima u oba ciklusa rezervisano je za tim koji većinski ili u potpunosti budu činile žene. Stoga ohrabrujemo sve žene zainteresovane za STEM oblasti da se prijave za učešće u takmičenju.

Za više informacija o projektu “Spark.me startap avantura” pravilima učešća i kriterijumima, posjetite zvanični vebsajt – www.stemedukacija.me. Za sva dodatna pitanja zainteresovani mogu kontaktirati organizatore putem mejla ili društvenih mreža, Facebook i Instagram.

Author: Anastasija Šovran

Anastasija Šovran je menadžerka društvenih mreža u Digitalizuj.Me. Još od osnovne škole voli volonterizam, umjetnost i dva najhejtovanija predmeta, matiš i fiziku. Kada ne crta, isprobava svakojake recepte ili igra “The Last of Us”, voli da putuje i smara mlađu sestru. Budući arhitekta, mašta o svom stanu u centru Londona i bubble tea prodavnici koja će biti prikladno smještena preko puta.

Share This Post On

Vaše mišljenje: