CouchCoach, pobjednik Spark.me 2017 startap takmičenja, među TOP8 Evropskih startapa

Vijest koja je odjeknula regionom poslednjih dana jeste da je srpski startap CouchCoach odabran među osam najperspektivnijih evropskih startapa, i da je na nedavno održanom 5th B2B Software Days u Beču imao zapažen nastup.

CouchCoach je pobjednik Spark.me 2017 startap takmičenja.

Osnivači ovog startapa Nenad Nikolin i Nikola Krstić imaju razloga da budu ponosni na ovaj uspjeh kao i na činjenicu da aplikacija za košarkaške navijače koju su napravili stiče sve više poklonika. Da se radi o inovativnoj aplikaciji, uz koju navijači na potpuno novi način doživljavaju utakmice timova za koje navijaju, dokaz je početak saradnje sa najznačajnijim evropskim košarkaškim takmičenjem Euroleague, sa regionalnim ABA i ABA2 ligama, kao i Košarkaškom ligom Srbije i Košarkaškim savezom Srbije.

Navijaj fer

CouchCoach je pokrenuo i kampanju “Navijaj fer” sa ciljem promocije fer i sportskog navijanja na košarkaškim utakmicama.

Po riječima osnivača nova verzija aplikacija koja je odnedavno dostupna na Apple i na Google store-u svakim danom dobija sve više poklonika, a očekivanja su velika pred završna takmičenja u klupskim ligama. Suština same aplikacije je u tome da navijači predlažu treneru sa kojom prvom postavom da započne utakmicu, u toku samog meča mogu da zahtjevaju da neki igrač uđe u igru, odnosno da neki igrač napusti igru. Moguće je, kada tim igra loše, od trenera zahtjevati da zatraži tajm aut, a moguće je i lajkovati i dislajkovati izmjene i taktiku koju sprovodi trener. Sve navedene akcije se, zavisno od dešavanja na terenu, obračunavaju prema algoritmu, za koji osnivači tvrde da je jedinstven i da je obračun bodova svakog navijača po završetku meča takav da pokazuje koliko je dobar kao „trener sa kauča“ to jest „prvi“ savjetnik trenera.

Od trenera, koji su među prvima prihvatili mogućnost da kroz aplikaciju saznaju šta predlažu navijači, izdvajaju se Igor Kokoškov, trener Phoenix Suns, Dejan Milojević, trener Mega Bemax, Vladimir Glavinić, trener Aragats, a veliku podršku u radu pruža Udruženje Košarkaških trenera Srbije, na čelu sa predsjednikom Ivanom Jeremićem. U stručnom timu koji stoji iza ovog projekta nalaze se Zoran Šećerov, sportski novinar, Vladimir Stanković, sportski novinar i pisac, Dejan Vujić, poslovni analitičar, Vladimir Kuzmanović, sportski komentator i Milan Ristić, košarkaški trener.

CouchCoach zapošljava
U toku je prijem novih saradnika, pošto se startap ubrzano širi, tako da se svi oni koji na bilo koji način žele da se uključe u rad svoju biografiju i motivaciono pismo mogu poslati na: [email protected].

Projekat je podržan od strane Inovacionog fonda Republike Srbije, a plan je da se u toku ove godine realizuje seed runda investicije u vrijednosti od 1M EUR. Plan je da u narednih nekoliko godina aplikacija dostigne više miliona korisnika kao i da se proširi na druge kontinente i lige, prije svega na američko i istočna tržišta.

Poslovni model je zasnovan na B2B modelu, ali se najavljuje da će nova verzija posjedovati i B2C komponentu, naročito za takmičare koji žele da isprobaju dodatne funkcionalnosti. U toku je proširenje ponude megastore-a, to jest CouchCoach online prodavnice, kao i sopstvenog brenda, a za sada su za kupovinu dostupni proizvodi KK Crvena Zvezda, KK Partizan, KK Žalgiris kao i košarkaška literatura autora Vladimira Stankovića.

Kompletna aplikacija je realizovana inhouse, a stabilan rad platforme je ostvaren zahvaljujući korišćenju Coming cloud servisa.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: