Social Good Summit – Meetup Montenegro

SocialGoodSummit.Logo_.2013.Final_

Ove godine se u periodu od 22-24 septembra u Njujorku ponovo organizuje, uz prateće događaje širom svijeta, Social Good Summit (www.socialgoodsummit.com), zajednička inicijativa Ujedinjenih nacija, Fondacije Bila i Melinde Gejts, kompanija Mashable, 92Y i Ericsson. Prošle godine su u preko 300 gradova širom svijeta organizovana Social Good Summit okupljanja, a ove godine ambicije su još veće. Crna Gora je, uz podršku kancelarije UNDP, i prošle i ove godine dio ovog globalnog dijaloga. 

Pitanje na koje Social Good Summit odgovara ove godine je kako inovacije i nova tehnologija mogu pomoći u rješavanju najvećih globalnih izazova. Najuticajniji ljudi širom svijeta će u periodu od tri dana pokušati da doprinesu da se nova tehnologija i mediji na najbolji način stave u funkciju razvoja. U Crnoj Gori tema diskusije je „Učešće građana: kako korišćenje novih tehnologija, društvenih mreža i inovacija može pomoći u uključivanju građana u rješavanje razvojnih izazova“.

1062475_10151570721055947_1275369602_n

Na panel diskusiji u Crnoj Gori govoriće predstavnici nevladinog sektora (Dragan Koprivica, Centar za Demokratsku tranziciju; Tamara Čirgić, Forum MNE), međunarodnih organizacija (Sanja Bojanić i Jelena Miljanić, kancelarija UNDPa), vlade (Vuk Vujnović, Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore), medija (Srdan Kosović, urednik portala „Vijesti On line“), univerziteta (Slobodan Đukanović, ETF; Vladimir Vulić, Ekonomski fakultet) i privatnog sektora (Miloš Milošević, fleka.me). Cilj je da se predstavi šta je već urađeno, kao i da se dođe do konkretnih predloga za unapređenje učešća građana, posebno mladih, u dešavanjima važnim za dalji razvoj po mjeri čovjeka. Cjelokupna diskusija biće prenošena u Njujork putem livestreama.

Vidimo se 23. septembra 2013. godine od 18h-20h u Info centru CDT, Rimski trg br. 10, Podgorica. 🙂 Dešavanja na globalnom nivou možete pratiti uz hashtag #2030Now, a uključite se u diskusiju u Crnoj Gori uz #2030NowME.

 

Author: Vladimir Vulić

Suosnivač Digitalizuj.Me. Nezavisni konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija. Programski direktor konferencije Spark.me. Ima 12 godina iskustva kao predavač Strategijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Podgorica. Govorio je na konferencijama u 20 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Bio je TEDx govornik tri puta. Kad poraste, biće Džedaj učitelj Joda. Njegove supermoći su neiscrpna energija i entuzijazam.

Share This Post On

Vaše mišljenje: