Prijavite se za novi startap program koji predstavljaju Nokia, Deutsche Telekom i hub:raum

Dva svjetska lidera u oblasti telekomunikacija i tehnologija budućnosti, Nokia i hub:raum, pozivaju startapove širom Evrope za učešće u novom programu – WARP Future Communication. Program pomaže u razvoju inovacija u komunikacionim servisima koji korisnicima Deutsche Telekoma i Nokie čine život lakšim. Učešćem na ovom programu svaki startap dobija priliku da učestvuje u razvijanju svog biznisa i izađe na tržište sa jakim korporativnim partnerima i to za samo par mjeseci.

WARP Future Communication je dizajniran za startapove koji mogu dovesti do inovacija u komunikacionim servisima i sličnim oblastima poput prepoznavanja govora, roditeljske kontrole, vještačke inteligencije, glasovnih poruka, digitalnog života i obogaćivanju iskustva kada su u pitanju glasovne i video komunikacije. Program pokriva startapove sa svim alatima i resursima koji su neophodni za razvoj, kao i skaliranje i komercijalizaciju servisa, kako sa tehnološke tako i sa poslovne strane. WARP Future Communication nudi takozvani trougao moći koji proizilazi iz saradnje Nokie, koja pokriva tehnološku platformu, Deutsche Telekoma, koji pokriva kanal distribucije i hub:raum, koji pokriva sistem “know-how” kao i alate neophodne za razvoj, testiranje, skaliranje i komercijalizaciju.

Zainteresovani startap timovi mogu se prijaviti putem aplikacije najkasnije do 30. aprila 2017. godine. Program će se sastojati od sastanaka uživo i rada na daljinu tokom kojih će startapovi dobijati individualnu pomoć i podršku od biznis partnera i samita na kraju godine. Očekivanja od osnivača programa su takva da će na kraju godine postojati 2-3 inovativna rješenja spremna za izlazak na tržište. Odabrani startap timovi učestvovaće na ovom programu potpuno besplatno, bez zahtjeva za ikakvim ulogom kapitala, kao i pravom da u potpunosti zadrže svoju intelektualnu svojinu.

Svi razvijeni servisi će raditi na platformama koje će dostaviti Nokia i Deutsche Telekom. Odabrani startapovi dobiće podršku inženjera, koji će im pomoći u transferu i aktivaciji inovativnih rješenja na željenoj platformi. Više informacija, materijala i mogućih platformi biće dostupno na zvaničnom sajtu programa.

“Naš biznis danas nije fokusiran samo na zadovoljavanje vrhunskih tehnoloških zahtjeva, već i na tome kako se tehnologija razvija i koristi. U kompaniji Nokia pomažemo našim korisnicima u identifikovanju važnih studija slučaja za novi izvor prihoda, kao dodatak omogućavanju brzog usvajanja novih aplikacija i servisa, skaliranju i operativnoj efikasnosti. Veoma smo uzbuđeni što smo tim sa hum:raumom u ovom startap akceleratorskom programu koji u prvi plan ističe kreiranje inovativnih servisa.” – izjavila je Suzan Fetig, rukovodilac svjetskog korisničkog biznis tima kompanije Nokia  koji opslužuje Deutsche Telekom.

“Vjerujemo da izazovi sa kojima se svakodnevno susrećemo zahtijevaju stvaranje brojnih partnerstava koja će se fokusirani na koakceleraciju, dati pristup novoj ekspertizi i tehnologiji vodeći ka razvoju novih primjena. Zajednička i otvorena inovacija, zajedno sa uspješnim industrijskim partnerima, može uspješno pomoći u razumijevanju potreba korisnika kao i njihovih zahtjeva. Ovo pokazuje zašto je WARP Future Communication jedinstven – pruža mogućnost startapovima da mnogo brže i spremnije uđu na tržište uz podršku dvije velike korporacije Deutsche Telekom i Nokia.” – objasnio je Jakub Probola, rukovodilac hub:rauma za Centralnu i Istočnu Evropu.

Nokia predstavlja svjetskog lidera u tehnološkim inovacijama. Osnaženi istraživanjima i inovacijama Nokia Bell Labsa, opslužuju brojne provajdere komunikacionih servisa, vlade, velika preduzeća i korisnike, “end to end” portfolio proizvoda, servise i licence. Od omogućavanja 5G infrastrukture i interneta, do stvaranja aplikacija za virtuelnu stvarnost i digitalno zdravlje, Nokia oblikuje budućnost tehnologije radi transformacije iskustva ljudi.

Hub:raum je inkubator stvoren od strane Deutsche Telekoma koji nudi razne programe i formate koji pomažu u kreiranju biznis prilika između startap ekosistema i Deutsche Telekoma. Hub:raum selektivno investira u startapove koji su u ranoj fazi, a koji se strateški uklapaju u Deutsche Telekom biznis strategije i prioritete u inovacijama.

Author: Milena Akovic

Student na Ekonomskom fakultetu. Ljubitelj putovanja i aktivizma. U slobodno vrijeme najviše voli da čita knjige, od teorija zavjere pa do savremenih tehnologija i digitalnog marketinga.

Share This Post On

Vaše mišljenje: