DeFacto Consultancy agencija – Poziv na konferenciju “Use, reuse, distribute, attribute”

DeFacto Consultancy agencija vas poziva na konferenciju  „Objedinjavanje dostupnih podataka u svrhu donošenja djelotvornih javnih politika u Crnoj Gori“ koja će biti održana 2. aprila od 10 do 12h u hotelu Best Western Premijer (Apart).

dd

Konferencija će se baviti sljedećim pitanjima: Je li moguće planirati bez sistematičnog vođenja upotrebljivih podataka? Na koji način je moguće bolje iskoristiti resurse svih onih koji prikupljaju i obrađuju podatke u Crnoj Gori, javnog sektora, nevladinih i međunarodnih organizacija, naučnih institucija i biznis sektora? Kakva je korist od tzv. open data pristupa?  Ko bi trebalo da igra centralnu ulogu u ovom procesu kao adresa za objedinjavanje podataka?

Agenda konferencije:

10:00 Pozdravna riječ Siniša Stanković, generalni sekretar Skupštine CG
10:15 Pozdravna riječ i otvaranje konferencije Lyndon Radnedge, zamjenik ambasadora Velike Britanije u Crnoj Gori
10:30 Predstavljanje i upotreba naučnih podataka za ne-eksperte, primjer iz Velike Britanije David Hirst, istraživač i službenik za upite u Kontrolnom odboru za zaštitu životne sredine Donjeg doma britanskog parlamenta
10:50 Zašto vjerujemo u „open“ pokret: koncept otvorene vlade i otvorenih podataka u 21. vijeku Marija Novković, menadžerka projekata, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP)
11:00 Važnost open data za javne politike u CG Olivera Komar, De Facto Consultancy
11:10 Rad službe za istraživanja Skupštine CG Nataša Komnenić, rukovodilac Sektora za istraživanje, dokumentacione poslove i informatički mrežu
11:20 Kako bolje koristiti podatke? Je li moguće objediniti resurse javnog sektora, nevladinih organizacija, naučnih institucija i ostalih koji se bave prikupljanjem podataka? Diskusija svih učesnika
12:00 Koktel

Ukoliko ste zainteresovani da pristustvujete i pridružite se, potvrdu za učešće treba da pošaljete najkasnije do 1. aprila na mail: [email protected].

Author: Jovana Sakotic

Studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta, a pomalo i blogerka! Što je najbitnije - još uvijek sportistkinja u duši! :)

Share This Post On

Vaše mišljenje: