Digitalizuj.me “Startup Montenegro” vol. 2 – “Kako da znate da vam je ideja dobra?”

NVO Digitalizuj.me organizuje ove jeseni seriju besplatnih startap predavanja i radionica pod nazivom Startup Montenegro čiji je cilj da se postojećim i budućim startap preduzetnicima prenese znanje i iskustvo “starijih” startapera, kako bi ih motivisali i pomogli im da lakše i brže prođu kroz prve faze startapa, ali i da izbjegnu sve zamke u koje neiskusni startaperi upadaju.

Drugo predavanje u okviru “Startup Montenegro” će se održati u ponedjeljak, 06. novembra, sa početkom u 20h, u prostorijama kompanije doMEn (Podgorica, City kvart, Vojvode Maša Đurovića 3/1). U pitanju je predavanje pod naslovom “Kako da znate da vam je ideja dobra?”, a predavač je Dražen Žujović, pionir startap preduzetništva u Crnoj Gori.

Dražen će na predavanju govoriti o fazama kroz koje bi svaki startap trebalo da prođe, o tome kako doći do pouzdanog odgovora da li je neka startap ideja dobra prije nego se krene u realizaciju i o Lean Business Model Canvasu koji će biti osnova za ostala predavanja u seriji.

Predavanje je besplatno i nije potrebno prijavljivati učešće, ali je poželjno da učesnici budu prisutni i na svim ostalim predavanjima, jer je serijal “Startup Montenegro” koncipiran tako da učesnike logičnim redom vodi kroz teme koje su bitne početnicima u svijetu startapova, a definisane su Lean Canvasom.

Okvirni plan serijala “Startup Montenegro” je sljedeći:

30. oktobar – Za koga ja ovo radim? (Problem/Customer Segment)
06. novembar – Kako da znate da vam je ideja dobra?
09. novembarUnique Value Proposition/Solution
16. novembarDistribution Channels
23. novembarRevenue Stream/Cost Structure
30. novembarKey Metrics
07. decembarUnfair Advantage
16/17. decembar – Startup vikend i Demo Day

Koncept svakog od događaja je da se prvo sasluša iskustvo nekog iz startap zajednice, da se sagleda njihov startap sa stanovišta nekog polja iz Lean Canvas modela, te da se porazgovara o idejama učesnika iz perspektive upravo tog Lean Canvas polja. Nakon svih radionica, učesnici bi trebalo da imaju “popunjena” sva polja, a samim tim bi trebalo da budu spremni za sljedeći korak – rad na startapu ili prezentaciju investitorima.

Na kraju, ne zaboravite da proslijedite ovu informaciju svim prijateljima. 🙂 Vidimo se!

Author: Milena Akovic

Student na Ekonomskom fakultetu. Ljubitelj putovanja i aktivizma. U slobodno vrijeme najviše voli da čita knjige, od teorija zavjere pa do savremenih tehnologija i digitalnog marketinga.

Share This Post On

Vaše mišljenje: