Sarajevo Unlimited i EYOF pozivaju kreativce na Ideathon

Preduzetnički, inovacioni i kreativni centar Networks, organizator Sarajevo Unlimited 2017 foruma u saradnji sa parnerom Foruma, Evropskim omladinskim olimpijskim festivalom „EYOF Sarajevo/Istično Sarajevo 2019“ organizuje takmičenje za mlade kreativce – Ideathon za izradu maskote.

EYOF (European Youth Olympic Festival) predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina u Evropi.  EYOF 2019 uključuje osam sportova: alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snowboard, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej, karling.

U periodu od 09-11. oktobra 2017. godine u prostorijama Networksa  sve osobe koje se bave grafičkim dizajnom, arhitekturom, fotografijom, slikanjem, vajanjem, i svi kreativci koji razmišljaju izvan ustaljenih okvira radiće na kreiranju idejnih rješenja i imati priliku da pruže najbolju ideju za maskotu, koja će biti zaštitno lice jednog od najvećih omladinskih takmičenja u Evropi. Stručni žiri će izabrati tri idejna rješenja, a zatim će publika putem društvenih mreža glasati za jedno idejno rješenje. U kompletan izbor maskote biće uključeni i članovi Koordinacione komisije Evropskog olimpijskog komiteta.

Zainteresovani kreativci se mogu prijaviti putem online aplikacije, najkasnije do 04. oktobra 2017. godine. Nakon selekcije, svi učesnici/e će biti obaviješteni e-mailom najkasnije do 06. oktobra 2017. godine.

Sarajevo Unlimited je dvodnevna konferencija koja okuplja relevantne institucije, kompanije, organizacije, startape i investitore sa ciljem promovisanja inovacija u poslovanju, inovativnog upravljanja i korištenja resursa startap kompanija. Ove godine održaće se od 02-04. novembra 2017. godine.  EYOF 2019 će tokom Foruma promovisati svoje sadržaje i prvi put javno prikazati maskotu.

Sarajevo Unlimited promoviše talente i inovativna rješenja kao profitabilan dodatak postojećim poslovnim idejama i povezuje potencijalne partnere među kompanijama i investitorima. Krajnji cilj je regionalna promocija Bosne i Hercegovine kao poželjne destinacije za međunarodna ulaganja, koja nudi perspektivne startape, uspješne poslovne priče i mlade talente. Krajnji cilj je da Sarajevo Unlimited rezultira novim mogućnostima za zapošljavanje, novim investicijama i boljim mogućnostima za bosanskohercegovačku ekonomiju.

Nagrada za pobjednički tim iznosi 1.500 KM, karte za Sarajevo Unlimited i dodatna iznenađenja. Za drugo i treće mjesto su obezbijeđene nagrade sponzora. Troškove hrane tokom trajanja ideathona snosi organizator. Za sve dodatne informacije zaintersovani se mogu obratiti na e-mail: [email protected].

Pobjednička maskota će biti zvanično predstavljena na forumu inovacija Sarajevo Unlimited 2017 organizovanom od strane preduzetničkog, kreativnog, biznis centra Networks.

Više informacija o forumu, učesnicima i sadržajima, te načinu kako učestvovati, biće dostupno uskoro na zvaničnoj web stranici, kao i na nalozima Foruma na društvenim mrežama: Facebook stranici, Instagram nalogu i Twitter nalogu. Zvanični hashtagovi Foruma su #weareunlimited #sarajevounlimited. Zvanični PR partner Foruma i kontakt za više informacija je agencija PRIME Communications.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: