Digitalizuj.me vol. 46 – “Ako kaniš pobijediti…”

Poslednju nedelju januara obilježiće čak dva #DigitalizujMe događaja! 🙂 Nakon što smo ugostili Tomaša Zamana, osnivača kompanije Codeable, jednog od najvećih outsourcing servisa u WordPress ekosistemu, veliko nam je zadovoljstvo da najavimo novog predavača. NVO Digitalizuj.me organizuje 46. po redu Digitalizuj.me događaj, koji će se održati u petak, 27. januara, sa početkom u 18h, u Podgorici, u prostorijama kompanije doMEn (City kvart, Vojvode Maša Đurovića 3/1). Na temu “Ako kaniš pobijediti…” govoriće Aleksandar Džikić, košarkaški trener. Džile je jedan od najpopularnijih Digitalizuj.me predavača i jedini predavač, uz našeg “Jarana”, Dragana Močevića, koji će po treći put nastupiti na Digitalizuj.me događajima.

Aleksandar Dzikic 1 (5)

Aleksandar Džikić je karijeru započeo 1991. godine vodeći mlađe selekcije Partizana. Kao pomoćni trener kadetske reprezentacije Jugoslavije osvojio je Evropsko prvenstvo 1999. godine. U periodu od 1999. do 2005. godine je bio prvi pomoćnik u KK Partizan gdje je osvojio četiri titule državnog prvaka i dva kupa. Nakon toga, 2005. godine odlazi u Minesota Timbervulvs i postaje prvi pomoćni trener u NBA ligi koji prije toga nije imao trenerskog iskustva u SAD. Džikić je i tek drugi NBA pomoćnik koji je došao iz Evrope u SAD. Pored toga, radio je i sa San Antonio Spursima i Sijetl Supersoniksima tokom trajanja ljetnje lige. Poslije dvije sezone u Minesoti, vraća se u Evropu i postaje trener ljubljanske Union Olimpije sa kojom osvaja duplu krunu. U naredne dvije sezone sa velikim uspjehom je vodio ekipu Krke, sa kojom je osvojio dvije titule i Evročelendž kup, nakon čega je otišao u Litvaniju i vodio Ljetuvos Ritas. Na početku sezone 2013/14 se vratio u Krku, a sa klubom iz Novog Mesta je u sezoni 2013/14. osvojio prvu duplu krunu u istoriji kluba. Naredne sezone je ponovo osvojio Kup Slovenije, a u junu 2015. je napustio Krku. Džikić je postao trener Partizana u januaru 2016. godine.

Kao i svi Digitalizuj.me događaji, i ovaj događaj je besplatan, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno prijaviti učešće popunjavanjem formulara koji se nalazi u nastavku. Čekamo vas! 🙂

Ime i prezime

Vaša E-mail adresa

 

 

 

 

 

Author: Anja Drobnjak

Anja Drobnjak je Content and Campaign Manager u Alicornu i ponosni član Spark.me i Digitalizuj.Me timova.

Share This Post On

Vaše mišljenje: