Prva konferencija za mlade posvećena automatskom testiranju softvera – Belgrade Testathon

Krajem novembra (26-27.11) će se u Beogradu desiti prva konferencija za mlade koja je posvećena automatskom testiranju softvera – Belgrade Testathon. Organizator je tim studenata Fakulteta organizacionih nauka koji su se okupili sa željom da stvaraju prilike za mlade.

Belgrade Testathon ima za cilj da okupi i informiše mlade o aktuelnim trendovima u oblasti automatskog testiranja softvera i pruži im prostor da se kroz praktične radionice i interaktivna predavanja u njoj oprobaju. Sa druge strane, na konferenciji će biti prisutni predstavnici kompanija i stručnih udruženja i organizacija koji će prenijeti svoje dugogodišnje iskustvo i motivisati mlade za dalji razvoj.

Konferencija je namijenjena svima koji žele da uđu u svijet automatskog testiranja softvera ili onima koji imaju neko iskustvo, a žele dodatno da se usavrše. Svi učesnici će se dijeliti u dve grupe:

  • Starter – studentima i početnicima u ovoj oblasti pruža jedinstvenu priliku da upoznaju automatsko testiranje softvera, steknu osnovna znanja kroz realne probleme i saznaju kako to izgleda biti tester u Srbiji;
  • Tester – junior testerima i programerima se daje mogućnost da se upoznaju sa tester seniorima iz vodećih kompanija i kroz praktične radionice uče od najboljih, kao i da se informišu o novostima, trendovima, kretanjima na tržištu i nauče kako da im se prilagode.

screen-shot-2016-10-19-at-8-37-03-am

Pored radionica i predavanja, na konferenciji će se dešavati i keynote govori, panel diskusija, kao i networking dio u kome će učestvovati svi učesnici, partneri i prijatelji konferencije.

Konferencija je besplatna za sve učesnike, a mesta su vrlo ograničena. Prijave su obavezne, a pomoću njih će se raditi selekcija učesnika kao i njihovo usmeravanje na Starter ili Tester grupu. U Starter grupi će biti do 40 učesnika, dok će u Tester grupi biti do 60 česnika. Prijave će biti otvorene od 20. oktobra do 20.novembra na zvaničnom sajtu konferencije, gde se možete dodatno informisati o svim detaljima i rokovima. Belgrade Testathon će se realizovati 26. i 27. novembra u hotelu 88 Rooms, u Takovskoj 49, u Beogradu.

Organizacioni tim će putem društvenih mreža Facebook i Instagram informisati sve o zanimljivostima konferencije kao i o samoj temi kojoj je posvećena. Savjetujemo vam da ih zapratite, malo bolje upoznate ovogodišnji Belgrade Testathon i testirate pravac u kome se kreće vaša karijera!

Author: Gostujući bloger

Share This Post On

Vaše mišljenje: