Prijavi se na besplatnu radionicu “Sigurnost i bezbjednost u digitalnom svijetu”

Ako imaš između 13 i 17 godina i želiš da naučiš više o sigurnosti i bezbjednosti u digitalnom svijetu, pravo je vrijeme da se prijaviš na treću besplatnu Digitalizuj.Me radionicu “Sigurnost i bezbjednost u digitalnom svijetu. Radionica će se održati u četvrtak, 27. februara, od 11h do 16h, u Podgorici.

Tokom radionice imaćeš priliku da radna vještinama identifikacije, upravljanja i eliminisanja rizika vezanih za lično online ponašanje, uključujući štetne sadržaje i govor mržnje. Kao rezultat radionice, steći ćeš sposobnost prepoznavanja prijetnji (hakovanje, prevaru, viruse, itd.), kada su u pitanju lični podaci, i naučiti kako da kreiraš mehanizme zaštite.

Ukoliko te zanima tema bezbjednosti u digitalnom svijetu, imaš od 13 do 17 godina i dolaziš iz Podgorice, iskoristi priliku da se prijaviš za radionicu. Za radionicu se možeš prijaviti do utorka, 25.02. Radionica je besplatna, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno da prijaviš učešće tako što ćeš popuniti sledeći formular:

Radionica će se održati u okviru projekta  “Razvoj digitalne inteligencije”, koji ima za cilj da edukuje mlade o odgovornom i sigurnom korištenju digitalnih tehnologija, sa ciljem podizanja nivoa digitalne inteligencije među djecom i suzbijanja nasilja na internetu. Pored ove, u okviru istog projekta održane su dvije radionice: “Digitalna empatija i balansirana upotreba tehnologije“ i Izgradnja i upravljanje digitalnim identitetom”. Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu –  ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori,  ReLOaD  program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama  Podgorica, Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja. 

Cilj  ReLOaD  programa je jačanje  participativne  demokratije i EU integracija na Zapadnom Balkanu putem osnaživanja civilnog društva da aktivno učestvuje u donošenju odluka. Istovremeno, cilj je i  unapređenje  podsticajnog pravnog i finansijskog okruženja za civilno društvo. Ovo će biti postignuto primjenom uspješnog modela transparentnog projektnog finansiranja nevladinih organizacija iz budžeta jedinica lokalne samouprave. U Crnoj Gori, aktivnosti  ReLOaD  programa usmjerene su na jačanje kapaciteta pet lokaknih samouprava: Kotor, Nikšić, Pljevlja, Podgorica i Tivat, koje su odabrane na osnovu kriterijuma za transparentnu raspodjelu javnih sredstava NVO na lokalnom nivou.  

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: