Njihov osmijeh vrijedi više!

Jedanaestu godinu zaredom, prva asocijacija na april nije proljeće. April je mjesec u kojem mladi bude osmijehe mladih, jer NJIHOV OSMIJEH VRIJEDI VIŠE, a to vam mogu potvrditi svi đaci i studenti Crne Gore.

Prije 11 godina, sve je izgledalo mnogo drugačije. Samo par paketića sa slatkišima i nekoliko studenata koji su krenuli prema toplijem dijelu zemlje da mališanima odnesu puno pozitivne energije i osmijeha. Gledajući njihove osmijehe dok u svoje malene ruke uzimaju darove duboko zahvalni, ali i neobičan sjaj u njihovim očima dok prate studente kada odlaze, počeo je da se budi san da jednog dana ovih par slatkiša prerastu u najveću omladinsku humanitarnu akciju. Zajedno smo uspjeli!

11035847_865397803502586_8726981615090016298_oMjeseci pripreme, truda i rada stoje iza akcije. Kako su godine prolazile, stvarala se potreba da se akcija uzdigne na viši nivo. Osjećali smo odgovornost i želju da ispunimo očekivanja mališana iz Dječijeg doma “Mladost” u Bijeloj. Treba da se potrudimo da budemo još bolji, da premašimo prošlu, jubilarnu, desetu godinu, kada je skoro 400 ljudi krenulo na najljepše proljećno putovanje. Veliku pomoć godinama pružaju nam sjajne javne ličnosti iz Crne Gore, kao i iz regiona, na čemu su im naši drugari, zajedno sa nama, neizmjerno zahvalni. Trudimo se svojski da i ova godina bude drugačija i nadamo se da će pričati priču za sebe i da će se puno govoriti i o njoj.

Svi fakulteti, kako državnog, tako i privatnih univerziteta, kao i većina srednjih, i neke osnovne škole u Crnoj Gori su uzele učešće u ovoj humanitarnoj akciji. Dostavljene su im specifikacije sa proizvodima koje je potrebno da nabave unutar svoje obrazovne institucije, a od kojih ćemo mi napraviti jednoobrazne poklon pakete za sve štićenike Doma.

Zahvaljujemo se i svim dobrim građanima i preduzećima, koji se javljaju sa riječima podrške i željom da budu dio naše velike porodice i daju svoj doprinos ovoj velikoj bajci.

Ne gubeći osjećaj za lijepu tradiciju, prikupljanje slatkiša će biti organizovano 7. aprila 2015. godine ispred Ekonomskog fakulteta u Podgorici, gdje će se ulazak na fakultet “naplaćivati” bar jednim slatkišem.

11082784_379648185561318_1126404653_nPosjeta štićenicima Doma u Bijeloj planirana je za 18. april 2015. godine, kada će veliki broj studenata, ali i neke buduće kolege, biti u prilici da se druže sa našim drugarima iz Doma. Za mališane će tradicionalno biti organizovan događaj, na kojem će učešće imati veliki broj javnih ličnosti sa domaće scene i iz regiona.

Deset godina smo osvajali trofeje njihovih osmijeha i svake godine postajali bogatiji za novo i zaista nezaboravno iskustvo. Mi smo ponovo spremni da zajedno ostvarimo njihove malene, ali nama važne snove. Imajte na umu da vrijedimo ne koliko imamo, već koliko pružamo i druge činimo srećnima.

Postanite dio ekipe koja zajedničkim koracima mijenja poglede na svijet jer njihov osmijeh vrijedi više!

Više o organizaciji možete saznati na njihovoj Facebook stranici Njihov osmijeh vrijedi više!

Autor: Sandra Vukčević

Author: Gostujući bloger

Share This Post On

Vaše mišljenje: