Izabrana je nova generacija polaznika Digitalizuj.me blog radionice!

Zaključno sa jučerašnjim danom, poslati su poslednji e-mailovi obavještenja za 170 prijavljenih za Digitalizuj.me blog radionicu, koji su ih obavijestili o statusu njihove prijave. Veliko hvala svima koji su se prijavili! Drago nam je što vidimo da je interesovanje za edukaciju ovog tipa sve veće, i cilj nam je da svima onima koji ovog puta nisu odabrani omogućimo da učestvuju u nekoj od sledećih radionica.

Blogs

Prilikom odabira, vodili smo se željom da odaberemo 30 pojedinaca koji već imaju određeno iskustvo u pisanju i koji namjeravaju da se ozbiljno posvete blogovanju po završetku radionice, u cilju poboljšanja svoje karijere, biznisa, ili generalno poboljšanja crnogorske blogerske scene. Kako će svi polaznici na samom početku radionice dobiti jedan .ME domen po izboru i hosting kompanije Me-Net u trajanju od jedne godine, te imati zadatak da pišu svake nedjelje, pozivamo vas da pratite njihov napredak, date svoj komentar ili sugestiju, i podijelite sa svojim prijateljima tekstove koji vam se sviđaju. 🙂

Kao što znate, Digitalizuj.Me blog radionicu je ove godine podržala Telenor fondacija, što nam je omogućilo da kao gostujuće predavače ugostimo pet uspješnih blogera iz regiona koji će sa polaznicima podijeliti svoje blogersko iskustvo. Međutim, kao što kažu, to nije sve! 🙂

Polaznici Digitalizuj.Me blog radionice će imati priliku da se upoznaju i sa deset uspješnih domaćih blogera. Naime, početak svakog predavanja će biti obilježen kratkim izlaganjem jednog ili dva uspješna domaća blogera koja će sa polaznicima Blog radionice podijeliti svoje iskustvo pisanja bloga. Cilj nam je da, na taj način, doprinesemo stvaranju blogerske zajednice Crne Gore i omogućimo razmjenu savjeta koji su vezani za karakterističnosti blogovanja na našem tržištu. Ponosni smo na činjenicu da su neki od domaćih blogera koji će biti predstavljeni upravo polaznici naše prethodne Blog radionice, što govori o kvalitetu i uspješnosti realizacije iste.

Pored navedenog, određeni broj predavanja će imati dodatne 30-minutne sesije prilikom kojih ćemo revidirati blog postove učesnika i pružiti određene smjernice i preporuke za dalji razvoj bloga.

Sa učesnicima nove Digitalizuj.me Blog radionice ćemo se družiti od 04. februara do 22. aprila, a plan predavanja je sledeći:

Datum        Naziv predavanja             Predavač
04. februar Ciljevi blog radionice i osnove blogovanja Upoznavanje, uvodni čas
11. februar Instalacija bloga i osnovni pluginovi Milutin Pavićević
18. februar Ciljevi blogovanja i ciljna publika Dragan Varagić
25. februar Prvi blog post Nataša Đukanović
04. mart Važnost zajednice za blogovanje Nikola Jovanović
11. mart SEO i važnost ključnih riječi Radomir Bašta
18. mart Gramatika i pravopis, najčešće greške Nikola Vulić
25. mart Različite vrste sadržaja – podcast, infografici, prezentacije Luka Radunović, Sanja Gardašević
1. april Važnost naslova, privlačenje publike, promocija blog posta Ivan Brezak Brkan
8. april Analiza i statistički podaci i kuda dalje Predrag Lešić
15. april Razlika između korporativnog i ličnog bloga Sandra Kravic Simonović
22. april  Zatvaranje i druženje

Dragi učesnici, nadamo se da ćete uživati u druženju i učenju sa nama. Primljenima čestitamo još jednom, i sa njima se vidimo u srijedu (04. februara), u 18h, na prvom predavanju Digitalizuj.Me blog radionice, kao i svake sledeće srijede do kraja radionice! Sve naše ostale čitaoce pozivamo da nastave da prate i nas i naše buduće blogere! 🙂

 

Author: Sanja Gardašević

Sanja Gardašević vodi Alicorn, full service digitalnu agenciju, i sanja o tome da kao tim jednog dana posjete Bali. Metodični je analitičar, tihi organizator i empata, sa master diplomom LSE-a iz oblasti ekonomske psihologije. Već godinama je emcee i dio organizacionog tima Spark.me konferencije. Iako u vječitoj trci sa samom sobom, uvijek nalazi vrijeme za čitanje, igranje Persivala u Avalonu i putovanja.

Share This Post On

Vaše mišljenje: