Prijavite se za Social Change hakaton!

“#OnoKad u najkul ekipi, u neobičnom okruženju, ludačko kreativnoj atmosferi, za samo 48 sati tvoja ideja postane aplikacija.” Posle ovog tweeta Musave Čaše morali smo da saznamo o čemu se tu tačno radi, zbog vas, naravno. 🙂 Saznali smo da je ovaj tweet prenio djelić atmosfere sa prvog Social Change Hakatona, održanog u oktobru 2012. godine. Ovaj hakaton je vizionarska ideja Dragane Zmijanac, izvršne direktorice SEE ICTa.

Ideja je da u 48 sati pustite mašti na volju i razvijete aplikaciju koja će pomoći da se riješe redovi na šalterima, rupe na putevima, ili, pak, problem napuštenih životinja. A možda i odlučite da spasite svijet od Google super brzih robota. Sad već vjerovatno mislite: a kako ću ja to, ja imam ideju, ali ne znam ništa o aplikacijama. Mi imamo rješenje, kao i uvijek. Na ovaj hakaton se možete prijaviti bez obzira da li ste aktivista, programer ili dizajner. Jedino što vam je potrebno je dosta pozitivne energije, osmijeh, želja za druženjem i ideja!

Smještaj, hrana i prevoz su obezbijeđeni za sve učesnike, i potpuno su besplatni. Prijave su otvorene do 24. aprila, a sam hakaton će se održati od 16. do 18. maja u prostorijama Mikser Housea u Beogradu.

Reći ću vam još samo da je svih 15 aplikacija sa prošlogodišnjeg hakatona zaživjelo, i da su već mjesec i po dana posle hakatona predstavljene na Mobile Mondayu. Prijavite se, upoznajte odličnu ekipu, družite se, jedite, nemojte da spavate ni slučajno, i javite nam kako je bilo! 🙂

P.S. Jedna tajna za kraj, ali ššššš… Ovogodišnji mentori će biti ljudi iz Microsoft Srbija, ali kao što rekoh, ššš, tajna! 😀

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: