#StartTrek – ideja o kojoj se dugo pričalo, a za realizaciju hvala #SparkMe

Na Spark.Me konferenciji se desilo toliko stvari da je teško sjetiti se svega odjednom. Ali ono za šta se može reći da je direktna posledica dobre energije Spark.Me konferencije je Start Trek. O toj Balkanskoj turi – obilazak startupova po regionu, smo pričali od ljeta, tražeći najbolje opcije, birajući samo određene gradove, ali Podgorica nekako nikad nije bila interesantna, jer je predaleko, jer je put loš, jer smo mali, iako smo stalno pokušavali da sve ubijedimo da bi ipak trebalo.

Odmah posle Spark.Me startup takmičenja pala je odluka o realizaciji. Podgorica je ubačena na mapu. Zaslužna je, moram reći, ekipa TourVia.Me, jer su se predstavili kao jedini crnogorski startup na takmičenju, i zasijali. Investitori su se zainteresovali. Eleven, najaktivniji evropski akcelerator, je iste večeri objavio da je TourVia.me “fast-trekovan”, što bi značilo da su ušli u najuži krug za investiciju. A posebnu pohvalu je dobila publika koja je svesrdno navijala. A mi, #ekipa, #ponos. 🙂 Za sve. Za Bojana, Miloša, Miroslava i Dražena, za publiku, za nas.

StartTrek-430-170

Za sve one koji su bili na Spark.Me i imali zadovoljstvo da gledaju Spark.Me startup takmičenje sve ovo je već poznato. Čuli su priču o akceleratorima, inkubatorima, vidjeli kako se na startup takmičenju po prvi put pojavljuje crnogorski startup, navijali …  Mi znamo što to znači – to postaje odskočna daska drugima u Crnoj Gori, jer davanje zajednici ima ogromni smisao, jer svi mi učimo jedni od drugih, jer svi mi napredujemo.

A za one koji nisu bili tamo… ja u suštini to ne mogu da prepričam. Mogu jedino da kažem – dođite na Start Trek da vidite bar jedan dio. Dođite da čujete šta vam je sve na raspolaganju kao opcija za startup, dođite da čujete predstavljanje najavljenih pet crnogorskih startupova, uključujući i TourVia.Me ili predstavite svoj startup i dobićete savjete od iskusnih preduzetnika i investitora, možete da dobijete kartu za učešće na Pioneers Festival 2013, ili da samo popijemo piće, družimo se, tvitujemo sa hashtagom #StartTrek. Dođite i budite dio istorije, budite dio prvog crnogorskog startup takmičenja.

Vidimo se u četvrtak veče, 17. oktobra u 19:00 u prostorijama kompanije DoMEn – City kvart, Lamela 3/1, preko puta restorana Per Sempre.

 

Author: Natasa Djukanovic

Nataša Đukanović je svojom energijom i marketing filozofijom doprinijela razvoju kompanija u tri različite oblasti poslovanja – avioindustriji, bankarstvu i internet biznisu. Aktivno učestvuje na međunarodnim konferencijama koje se bave promocijom, internet start-upovima i upotrebom društvenih medija u poslovne svrhe. Nataša je direktor marketinga u kompaniji DoMEn. Twitter:@natasad

Share This Post On

Vaše mišljenje: