NOVOSTI – Facebook je lansirao Global Pages za brendove

Global vs Local. Na facebook-u više nema dileme. Sve što je globalno sada je i lokalno. Do sada, brendovi su lokalizovali svoj pristup na ovoj društvenoj mreži vodjenjem posebnih stranica, za svaku zemlju. Više ne. Ne paničite! Facebook je predstavio Global Pages.

Šta su Global Pages?

Global Pages su unapređeno rešenje za stranice globalnih brendova. Suština je u kreiranju centralne stranice omogućavajući brendovima jedinstven globalni identitet. Brendovi su u mogućnosti da prilagode izgled stranice za svaku zemlju ili region pojedinačno, ali je metrika na globalnom nivou, broj lajkova, People talking about this i checkinova. A ono što se može menjati na lokalnom nivou – Cover Photo, Profile Photo, Tabs, Photos, uvid u lokalni Insights, Mailbox, URL, About sekcija.

Šta ovo znači za community management?

Fanovi će biti upućeni na stranicu prema Facebook geo-prediction algoritmu, prema IP adresi. Tako da dok putujete bićete upućivani na lokalnu stranicu prema trenutnom mestu boravka. Brendovi takođe mogu preusmeriti više zemalja ka Globalnoj stranici, ili ceo region ka jednoj, npr Kanada i SAD mogu biti upućene na North America stranicu.

Postovi fanova širom sveta biće prikazani po relevantnosti za svaku regiju pojedinačno. Što znači , da kada otvorite stranicu brenda za svoju zemlju primarno će vam biti prikazani postovi vaših sugradjana, pre nego korisnika sa druge strane planete, bez obzira na vreme postovanja.

Brend stranice će imati konzistentnu URL adresu koja će korisnike voditi na globalnu ili lokalnu stranicu, već prema geo-lokaciji. Stranica lokalnog tržišta će takodje imati svoju URL. Dakle brendovi sada mogu koristiti URL globlne stranice u marketingu. Što je dobro za razne marketinške sadržaje u koje se mogu uključiti URL adrese – kreiranje istog margetinškog materijala za svako tržište, a ipak lokalizovano.

 

 

Author: Itana Prljevic

CMO i suosnivač MoreMoney.Me, platforme za novu generaciju savjetnika zasnovane na vještačkoj inteligenciji. Eko-aktivista po opredjeljenju, borac za društvene promjene po nasljeđu. Nosilac osmjeha. :)

Share This Post On

Vaše mišljenje: