Start Conference Beograd – 24h hakaton za Windows 8 aplikacije

Udruženje studenata informatike FONIS, uz podršku Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, Uprave za Digitalnu agendu Republike Srbije i brojnih sponzora, organizuje konferenciju i takmičenje pod nazivom “Start Conference” u cilju podizanja svijesti o novim informacionim tehnologijama u Srbiji i kreiranja društveno korisnih aplikacija za Windows 8, najnoviji Microsoftov operativni sistem, dostupnog širokom broju različitih uređaja.

U okviru konferencijskog dijela, učesnici će se kroz interaktivna predavanja i panel diskusije upoznati sa Windows 8 operativnim sistemom, uspješnim start-up projektima u Srbiji, kao i primjerima dobre prakse u primjeni IT u regionu.

Praktične radionice kroz koje će se studenti upoznavati sa Windows 8 operativnim sistemom i načinom razvoja aplikacija će se održati na tehničkim fakultetima u Zrenjaninu, Novom Sadu, Nišu i Beogradu.

Takmičenje u formi hakatona će se održati paralelno sa konferencijom gdje će se osam ekipa od po tri programera do 27 godina starosti takmičiti u razvoju Windows 8 aplikacija, za šta će na raspolaganju imati 24 sata. Windows 8 aplikacije je moguće praviti pomoću programskih jezika – JavaScript/HTML5, C#, VB.NET i C++. Svim učesnicima je obezbijeđen prostor za rad sa pristupom internetu, vreće za spavanje i osvježenje. Pobjednički tim čekaju vrijedne nagrade!

Vrijeme održavanja Start Conference je 8. i 9. decembar 2012. godine na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Više o konferenciji i propozicijama takmičenja, možete saznati na zvaničnom sajtu projekta, gdje se svi zainteresovani studenti i programeri mogu prijaviti za učešće na takmičenju ili prisustvo na predavanjima. Poziv je otvoren do kraja novembra.

Prijavite se i učestvujte u zajedničkom poduhvatu kreiranja Windows 8 aplikacija!

 

Author: Vladimir Vulić

Suosnivač Digitalizuj.Me. Nezavisni konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija. Programski direktor konferencije Spark.me. Ima 12 godina iskustva kao predavač Strategijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Podgorica. Govorio je na konferencijama u 20 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Bio je TEDx govornik tri puta. Kad poraste, biće Džedaj učitelj Joda. Njegove supermoći su neiscrpna energija i entuzijazam.

Share This Post On

Vaše mišljenje: