Prijavi se za #YTILI2024 program stipendija – pet sedmica stručne prakse u SAD⁠

Inicijativa mladih transatlantskih lidera u inovacijama (YTILI) je vodeći program američkog Stejt departmenta za preduzetnike koji su u početnoj fazi razvoja svog poslovanja. Ova američka inicijativa okuplja preduzetnike i usmjerena je ka unapređenju preduzetništva i uspostavljanju partnerstva među poslovnim liderima iz Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

YTILI polaznici su mladi preduzetnici i preduzetnice, stari između 25 i 35 godina, sa najmanje dvije godine iskustva u vođenju poslovanja. YTILI program mladim liderima iz cijele Evrope nudi mogućnost jačanja profesionalnih veza, sticanje znanja koja su ključna za uspjeh preduzetnika i razmijenu iskustva.

Od pokretanja YTILI programa 2016. godine više od 300 mladih iz cijele Evrope je unaprijedilo svoje poslovne vještine.

Program je osmišljen sa ciljem da ojača transatlantske odnose, razvije održiva partnerstva između američkih i evropskih preduzetnika i inovatora, promoviše regionalnu integraciju i saradnju u Evropi i podstakne evropska preduzeća, vlade i civilno društvo da razvijaju svoje inovacijske ekosisteme.

Program uključuje:

  • virtuelni preduzetnički YTILI program,
  • pet sedmica stručne prakse u SAD⁠, koja uključuje boravak u kompaniji ili instituciji iz oblasti Vašeg interesovanja,
  • učešće na dvije velike konferencije u Čikagu i Vašingtonu,
  • mogućnost apliciranja za grantove po završetku programa.

⁠Prijave su otvorene do 24. marta 2023. godine⁠, a detaljne informacije o programu i načinu prijavljivanja su dostupne ovdje.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: