“Pitch Me Up!” besplatna trodnevna radionica za startapove

Besplatna trodnevna radionica pod naslovom “Pitch Me Up!” koju organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori biće održana 17, 22. i 24. novembra u Podgorici, a namijenjena je osnivačima ili ključnim članovima inovativnih startap timova. Zahvaljujući velikoj podršci donatora programa učešće na radionici se ne naplaćuje, ali je zbog ograničenog broja mjesta na radionici neophodno da popunite prijavni formular. Rok za prijavu je 15. novembar, do 23:59.

Vrijeme koje startapovi imaju na raspolaganju da adekvatno predstave svoju ideju i privuku pažnju potencijalnih investitora, partnera i drugih stejkholdera se najčešće broji u minutima. Upravo radi toga, „Pitch Me Up!“ radionica će za cilj imati da nauči učesnike kako da predstave svoj startap, adresirajući dva ključna elementa – verbalno predstavljanje startapa („pitch“) i grafičku prezentaciju („pitch deck“) koja ga prati. U okviru radionice, učesnici će biti upoznati sa najboljim praksama izrade svoje grafičke prezentacije („pitch deck“), načinima na koji mogu prilagoditi cjelokupni nastup različitim publikama i namjenama, najboljim praksama u pružanju odgovora na najčešća pitanja investitora, kao i savjetima za unapređenje vještina javnog nastupa. Cijeli program je dizajniran tako da bude interaktivan i da omogući učesnicima da rade na osmišljavanju svojih prezentacija i rade na njihovom unapređenju na osnovu konstruktivnih savjeta ostalih učesnika i trenera.

Kriterijumi za učešće u programu su:

  • Startap ili razvojni tim su bazirani u Crnoj Gori,
  • Startap posluje manje od 5 godina,
  • Godišnji prihodi startapa su manji od 1 milion eura,
  • Startap koristi tehnologije koje čine biznis skalabilnim i ima već jasno definisan proizvod/uslugu.

Zahvaljujući velikoj podršci donatora programa učešće na radionici se ne naplaćuje, ali je zbog ograničenog broja mjesta na radionici neophodno da popunite prijavni formular. Rok za prijavu je 15. novembar, do 23:59.

Radionica je interaktivna, uključuje prezentacije, vježbe, grupne diskusije i primjere uspješnih startapova. Program je podijeljen u tri modula koji će biti izvedeni u toku tri dana u trajanju od po četiri sata i 15 minuta, sa pauzama od po nekoliko dana između modula. Radionici može prisustvovati po jedna osoba iz prijavljenog startapa. Radionica će biti održana na crnogorskom jeziku.

Trener na radionici je Vladimir Vulić, nezavisni konsultant u oblasti digitalne transformacije, digitalnog marketinga i inovacija sa 24 godine iskustva u biznisu. Njegovi klijenti su mala i srednja preduzeća u regionu, globalne kompanije, državne institucije, kao i međunarodne organizacije. Govorio je na više od 150 događaja u 22 države na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Suosnivač i predsjednik je Digitalizuj.Me, nevladinog udruženja koje ima desetogodišnje iskustvo u dizajniranju, organizovanju i vođenju radionica i takmičenja za startapove. Programski direktor je Spark.me, jedne od najvećih tehnoloških/biznis konferencija u Jugoistočnoj Evropi, u okviru koje se, već osam godina, organizuje startap takmičenje koje okuplja najbolje timove iz cijelog regiona.

Radionica „Pitch Me Up!” se realizuje u okviru EBRD Star Venture programa, koji je pokrenut sa ciljem pružanja podrške razvoju visoko-potencijalnih startapova, kao i razvoju ukupnog startap ekosistema u zemljama Zapadnog Balkana. Star Venture program omogućava startapovima da, kroz mrežu mentora i konsultanata, pristupe savjetodavnim uslugama i steknu uvid u najbolje prakse, sa ciljem brzog skaliranja na globalnom nivou. Takođe, program pruža tehničku pomoć akceleratorima u regionu da unaprijede svoje kapacitete i bolje odgovore na potrebe startapova. Star Venture program u regionu Zapadnog Balkana se realizuje zahvaljujući podršci Luksemburga kroz EBRD Fond za jačanje malih preduzeća „SBIF“ koji čine Italija, Japan, Koreja, Luksemburg, Norveška, SAD, Švedska, Švajcarska i Tajvan Biznis-EBRD fond za tehničku saradnju)  i Evropske unije kroz Western Balkans Enterprise and Innovation Facility (WB EDIF).

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: