Prijavi se za imaGen Ventures Izazov za mlade

UNICEF u Crnoj Gori u saradnji sa Nevladinim udruženjem „Digitalizuj.Me“ sa ponosom objavljuje da će Crna Gora po treći put učestvovati u Generation Unlimited imaGen Ventures „Izazovu za mlade“ koji se organizuje od 15. do 17. aprila 2022. godine u Hotelu Palas, u Petrovcu. Ovo globalno takmičenje se ove godine sprovodi u više od 35 država širom svijeta, a nacionalni pobjednici imaju priliku da učestvuju na svjetskom takmičenju, kao i mogućnost da se njihova rješenja implementiraju širom svijeta.

Treći krug Generation Unlimited imaGen Ventures izazova, koji su pokrenuli Generation Unlimited i njegovi partneri – UNICEF, UNDP, Plan International, USAID i Svjetska organizacija izviđačkog pokreta ima za cilj da inspiriše više od 25 miliona mladih koji žele da se pozabave najvažnijim svjetskim pitanjima.

Generation Unlimited imaGen Ventures „Izazov za mlade“ vam nudi priliku da riješite društvene izazove i unaprijedite zajednicu u kojoj živite, naučite kako da razvijete ideje, implementirate ih i dobijete finansijsku i mentorsku pomoć. Takođe, imate priliku da postanete dio globalnog izazova i dobijete dodatna sredstva i mentorstvo kako biste razvili svoju ideju na globalnom nivou.

Ko može da se prijavi i kako?

Na Izazov se mogu prijaviti timovi od troje do petoro mladih, između 16 i 24 godine, koji dolaze iz bilo koje crnogorske opštine i prepoznaju društveni izazov ili problem čije rješenje može imati širu primjenu. Sigurni smo da svi često pomislite kako bi bilo lijepo uraditi nešto po pitanju poboljšanja obrazovnog sistema, zaštite životne sredine, podsticanja preduzetništva, građanskog aktivizma i slično. Ovo je vaša prilika, a sve što je potrebno da uradite da bi ste se prijavili je da popunite jednostavnu onlajn prijavu. Rok za prijavljivanje je 8. april.

Prijavio/la sam se. Šta sada?

Nakon isteka roka za prijave, žiri će pregledati svaku od prijava i odabrati do 20 timova sa kojima će se obaviti intervjui. Timove koji su pozvani na intervju obavijestićemo telefonom, a konačan spisak sa 10 odabranih timova objavićemo 10. aprila na sajtu.

Šta te očekuje?

Deset odabranih timova biće pozvano na trodnevnu radionicu, Generation Unlimited imaGen Ventures Youth Challenge, koja će se održati se od 15. do 17. aprila u Hotelu Palas, u Petrovcu. Troškovi puta, smještaja i hrane su pokriveni od strane organizatora.

Odabrani timovi će tokom tri dana, uz pomoć sjajnih mentora, prolaziti kroz niz modula kako bi osmislili projekat. Istovremeno, mladi će dobiti priliku da steknu niz novih vještina i znanja koje će ih bolje pripremiti za budućnost. Naravno, biće vremena i za nova poznanstva i zabavu. Na kraju vikenda, timovi će dobiti priliku da, pred žirijem, predstave svoja rješenja i potencijalno dobiju 2.000 eura za njihovu realizaciju.

Šta nakon Izazova?

Pet nagrađenih ekipa će imati tri mjeseca za dalji razvoj svog rješenja, nakon čega će se organizovati nacionalno takmičenje na kom će biti odabrana dva tima koja će predstavljati Crnu Goru na globalnom takmičenju. Na globalnom takmičenju učestvovaće ekipe iz više od 35 zemalja širom svijeta, a pobjednički timovi će kao nagradu za dalje razvijanje projekta dobiti novčana sredstva u iznosu koji će biti određen prema potencijalnim uticaju projekta, potrebama projekta za finansiranje i drugim faktorima.

Prijave traju još

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

O Generation Unlimitedu

Generation Unlimited je globalno partnerstvo koje želi da omogući da svaka mlada osoba bude u školi, da ima mogućnost da uči i bude dio nekog treninga ili da bude zaposlena do 2030. godine. Do 2030. godine na planeti će biti dvije milijarde mladih koji traže priliku za bolju budućnost širom svijeta. Uz pomoć stečenog obrazovanja i vještina ovi mladi ljudi će transformisati ekonomije i nacije, ali globalna ekonomija koja se brzo mijenja zahtijeva usku specijalizaciju znanja i vještina u vremenu kada se većina edukativnih sistema bori za opstanak.

Generation Unlimited je dio Strategije za mlade do 2030. godine Ujedinjenih nacija. Predstavlja partnerstvo izmedju privatnog sektora, vlada, internacionalnih i lokalnih organizacija, sa jedne, i mladih ljudi, sa druge strane, kako bi identifikovali najbolja rješenja.

O organizatorima

Digitalizuj.Me je nevladino udruženje koje već 10 godina nastoji da pomogne građanima i organizacijama u Crnoj Gori da razumiju i iskoriste uzbudljive nove šanse za društvene promjene i biznis u digitalnom okruženju. Digitalizuj.Me ima veliko iskustvo u dizajniranju, organizovanju i vođenju više od 13 hakatona, 3 inovacijska izazova, preko 10 startap takmičenja, 18 UPSHIFT radionica i dva Generation Unlimited Izazova za mlade.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

1 Comment

Vaše mišljenje: