Coca-Cola Hellenic Crna Gora po četvrti put realizovala akciju Green Day

Untitled 1

U sklopu obilježavaja Mjeseca planete Zemlje, kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora, u saradnji sa partnerima na projektu Agencijom za zaštitu životne sredine i JP “Zelenilo”, je u subotu, 27. aprila u Podgorici realizovala tradicionalnu ekološku akciju Green Day. Coca-Cola volonteri i predstavnici partnera na projektu podijelili su građanima na tri punkta postavljena u glavnom gradu ukupno 2.013 zelenih sadnica bosiljka, lokalno poznatijeg kao fisliđen. Kroz akciju je poručeno građanima da treba da se okrenu ka prirodi i da u promovisanju i stvaranju ekoloških navika krenu upravo od sebe i svojih dvorišta.

Foto 5

“Kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora danas je građanima, u skladu sa godinom u kojoj realizujemo akciju, simbolično podijelila 2.013 sadnica bosiljka, a sve to kako bismo na pravi način proslavili Mjesec planete Zemlje. Coca-Cola volonteri, zajedno sa volonterima iz Agencije za zaštitu životne sredine i građanima danas će dati skroman doprinos zelenijoj Podgorici. Sami ne možemo promijeniti ukupnu ekološku sliku planete, ali smo sigurni da brojne lokalne akcije, u gradovima širom svijeta, mogu”, saopštio je na početku akcije predstavnik kompanije Coca-Cola Hellenic Crna Gora, Nikola Tripković.

Untitled 4

Savjetnik za komunikacije u Agenciji za zaštitu životne sredine Bojan Bašanović zahvalio se na prilici da u saradnji sa kompanijom Coca-Cola Hellenic Crna Gora Agencija učestvuje u akciji Green Day. “Crna Gora je jedan od najznačajnijih centara biodiverziteta, sa brojnim vrstama od međunarodnog značaja. Naša odgovornost i obaveza prema sljedećim generacijama, ostatku globalnog eko-sistema čiji smo mali ali vrijedni dio, ali i prema ljepoti i bogatstvu prirode u kojoj  živimo, jeste realizacija ideje o ekološkoj državi i dalji razvoj Crne Gore na principima održivosti”, rekao je Bašanović, dodajući da akcije poput Green Daya doprinose upravo tome.

Foto 1

Pomoćnik direktora JP “Zelenilo” Tijana Perović poručila je da ovo preduzeće uvijek podržava inicijative koje doprinose očuvanju i unaprjeđenju životne sredine, kao i da treba voditi računa o svakom kutku naše planete. “Zajedničkim angažovanjem svih nas, kroz današnji Coca-Cola Hellenic Green Day, unaprijeđujemo trenutno stanje gradskog zelenila u Podgorici, a samim tim i socijalne, ekonomske i ekološke funkcije koje zelenilo ima za sve stanovnike Glavnog grada”, navela je Perović.

Foto 6

Akcija Green Day ove godine organizuje se četvrti put, a njom se kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora ove godine uključila u obilježavanje Mjeseca planete Zemlje. Do sada su aktivnosti u sklopu Green Day-a obuhvatile čišćenje dijela Nacionalnog parka „Lovćen“, pošumljavanje brda Gorica i donaciju za revitalizaciju Gorice, kao omiljenog izletišta Podgoričana. Dan planete Zemlje u svijetu se obilježava od 1970. godine različitim manifestacijama i akcijama, koje imaju za cilj da skrenu pažnju građanima na značaj očuvanja životne sredine. U Crnoj Gori ove godine realizovane su brojne ekološke aktivnosti u aprilu, koji je proglašen za Mjesec planete Zemlje.

Digitalizuj.Me ekipa je ispratila kompletan događaj, učestvovala u dijeljenju sadnica i uživo prenosila utiske sa sve tri lokacije u gradu. Vladalo je dobro raspoloženje i velika zainteresovanost građana, a sve sadnice raspodijeljene su u rekordnom roku. Najviše su uživala djeca, koja su ovaj događaj posjetila u velikom broju! Hashtag za ovaj događaj bio je #cchgreenday.

 

Author: Gostujući bloger

Share This Post On

Vaše mišljenje: