Mennoo – aplikacija za socijalizaciju i uživanje u hrani

“Daćeš mi malu gurmansku, urnebes, majonez i tucanu papriku.” Koliko puta ste izgovorili tu rečenicu? Ok, možda ne urnebes i tucana zajedno, ali opet… Poenta fast food-a je da u hodu zadovoljimo potrebu za hranom i nastavimo gdje smo stali sa poslom ili drugim dnevnim obavezama. A, gdje su u tome svemu prijatelji? Sa njima se na gurmansku ide poslije ponoći, da pokupi tekućine konzumirane prethodnih sati. I, sve je to u redu. Do jedne ure. 

 

Zdravi stilovi života trpe u modernom dobu, naročito u situaciji u kojoj se nalazimo. Pandemija COVID-19 učinila je da mijenjamo navike i da se prilagodimo. Radimo od kuće, naručujemo hranu, sa prijateljima smo prorijedili kontakte. A, kad malo bolje razmislimo, i ranije se nismo gledali previše. Jer – posao, obaveze. 

 

Sa svim tim informacijama na pameti, grupa mladih preduzetnika je učinila ono što je u opisu titule – preduzela. Marko Miročević i Bild Studio udružili su snage i kreirali novu aplikaciju koja se bavi gorepomenutim problemima. 

 

Predstavljamo vam: Mennoo – meet & eat.

Sad i odmah

 

Ponovo pitanje: koliko puta vam se desilo da u restoranu čekate na hranu, a jako ste gladni i žurite? Mennoo je inicijalno zamišljen kao odgovor na problematiku te vrste. Putem aplikacije moguće je zakazati obrok u omiljenom restoranu i hrana će vas čekati na stolu. Vruća! U svega nekoliko klikova odaberite lokaciju, obrok i vrijeme. Sistem će automatski u kalendar upisati termin i lokaciju. Notifikacija će stići 10-ak minuta ranije. I, voila.

 

Za zdrav stil života

 

Osim lakog i besprekornog sistema zakazivanja obroka u restoranu, Mennoo nudi i monitoring zdravih namirnica, odnosno – nutritivni kalkulator koji se bavi unosom kalorija. Ako pazite na liniju, ili ste na putu sagorijevanja viška naslaga nastalih zimus – Mennoo je vaš novi najbolji drug. 

 

Za druženje

 

Mennoo nije klasična food app, već brine i o vašem društvenom životu. Putem aplikacije moguće je pozvati kolege, prijatelje, babu, tetku, pa čak i roditelje da zajedno uživate u ručku ili večeri. I oni imaju opciju da izaberu zdrav obrok za sebe. A, ako ste baš toliko široke ruke – Mennoo vam pruža opciju da platite za sve. Dakle, ‘vatanje za račun i preprika za stolom su prošlost. Mennoo radi sve. Pritom, štedi vrijeme.

 

Za sve koji ne dižu glavu s posla i u sebe, nerado, trpaju junk food

 

Sve navedene funkcionalnosti nastale su iz promatranja fokus grupe. Mennoo je, prije svega, namijenjen ljudima koji “ne dižu glavu”, biznis-ženama i biznismenima, CEO-ima i svima kojima titula počinje na “C”. Naravno, namijenjen je i krvavim radnicima druge vrste, koji jednostavno nemaju vremena da se posvete zdravoj ishrani, kao ni da čekaju. U prosjeku, Mennoo na dnevnom nivou štedi oko 30 minuta po obroku. Malo li je? To vrijeme, na kraju, čovjek opet može posvetiti sebi prije nego se vrati radnim zadacima. 

 

Na drugoj strani, ideja za Mennoo je proistekla i iz razgovora sa ugostiteljima. Ako mislite da je pripremanje hrane brz i lak proces, grdno ste se prevarili. Kuhinje su zatrpane porudžbinama, zbog čega i dolazi do čekanja. Na Mennoo način, restorateri rješavaju jedan bitan problem svog poslovanja. Pritom, menadžeri imaju opciju da unaprijede operativno planiranje i eliminišu mogućnost nepojavljivanja onih koji su rezervisali sto 15 dana unaprijed, posebno u situaciji poput one izazvane COVID-19. Mennoo utiče i na kvalitet hrane koju unosimo, jer pravo iz pećnice stiže na sto, bez stajanja, a takođe čuva i životnu sredinu. Pomislite samo na svu onu ambalažu koja završi u otpadu nakon dostave. 

 

Mennoo app je trenutno u fazi prototipa i kreatori su krenuli sa “šacovanjem” potencijalnih investitora, ali i samom promocijom brenda. 


U tome možete pomoći i vi. Mennoo je trenutno na platformi Bits&Pretzels i bori se da uđe među 8 najboljih, koji će imati priliku da predstave svoju viziju i dobiju finansiranje.



Da bi se to dogodilo, Mennoo-u su potrebi glasovi. Zato vas pozivamo da glasate i doprinesete da ova ideja postane stvarnost. To možete uraditi ovdje.

 

Ako sve prođe u najboljem redu, kreatori aplikacije se obavezuju da preko Mennoo app plate ručak. 

Author: Anastasija Šovran

Anastasija Šovran je menadžerka društvenih mreža u Digitalizuj.Me. Još od osnovne škole voli volonterizam, umjetnost i dva najhejtovanija predmeta, matiš i fiziku. Kada ne crta, isprobava svakojake recepte ili igra “The Last of Us”, voli da putuje i smara mlađu sestru. Budući arhitekta, mašta o svom stanu u centru Londona i bubble tea prodavnici koja će biti prikladno smještena preko puta.

Share This Post On

Vaše mišljenje: