Prijavi se na besplatnu radionicu “Izgradnja i upravljanje digitalnim identitetom”

Ako imaš između 13 i 17 godina i želiš da naučiš više o izgradnji i upravljanju digitalnim identitetom, pravo je vrijeme da se prijaviš na drugu besplatnu Digitalizuj.Me radionicu “Izgradnja i upravljanje digitalnim identitetom”. Radionica će se održati u petak, 14. februara, od 11h do 16h, u prostorijama Omladinskog centra u Podgorici (Trg Nikole Kovačevića 13, „Žuta zgrada“ u Bloku 5).

Tokom radionice imaćeš priliku da radna vještinama izgradnje i upravljanja digitalnim identitetom, što podrazumijeva zauzimanje uloge digitalnog građanina, upravljanje “digitalnim tragom”, upoznavanje sa pravilima online komunikacije u lične i poslovne svrhe i svijest o ulozi mladih u kreiranju digitalnog ekosistema. Radionicom se teži i da se podigne svijest o ulozi svih učesnika u kreiranju digitalnog ekosistema, kao i sposobnosti kreiranja promjena u istom.  

Ukoliko te zanima tema digitalnog identiteta, imaš od 13 do 17 godina i dolaziš iz Podgorice, iskoristi priliku da se prijaviš za radionicu. Za radionicu se možeš prijaviti do srijede, 12.02. Radionica je besplatna, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno da prijaviš učešće tako što ćeš popuniti sledeći formular: 

Radionica će se održati u okviru projekta “Razvoj digitalne inteligencije”, koji ima za cilj da edukuje mlade o odgovornom i sigurnom korištenju digitalnih tehnologija, sa ciljem podizanja nivoa digitalne inteligencije među djecom i suzbijanja nasilja na internetu. Pored ove, u okviru istog projekta održana je radionica “Digitalna empatija i balansirana upotreba tehnologije“, a biće održana još jedna, treća po redu radionica na temu sigurnost i bezbjednost u digitalnom svijetu. Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Podgorica, Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja. 

Cilj ReLOaD programa je jačanje participativne demokratije i EU integracija na Zapadnom Balkanu putem osnaživanja civilnog društva da aktivno učestvuje u donošenju odluka. Istovremeno, cilj je i unapređenje podsticajnog pravnog i finansijskog okruženja za civilno društvo. Ovo će biti postignuto primjenom uspješnog modela transparentnog projektnog finansiranja nevladinih organizacija iz budžeta jedinica lokalne samouprave. U Crnoj Gori, aktivnosti ReLOaD programa usmjerene su na jačanje kapaciteta pet lokaknih samouprava: Kotor, Nikšić, Pljevlja, Podgorica i Tivat, koje su odabrane na osnovu kriterijuma za transparentnu raspodjelu javnih sredstava NVO na lokalnom nivou.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: