Prijavi se na besplatnu radionicu “Digitalna empatija i balansirana upotreba tehnologije”

Ako imaš između 13 i 17 godina i želiš da naučiš više o razvoju digitalne empatije i kako da balansiraš upotrebu digitalnih tehnologija, pravo je vrijeme da se prijaviš na besplatnu Digitalizuj.Me radionicu “Digitalna empatija i balansirana upotreba tehnologije”. Radionica će se održati u srijedu, 05. februara, od 11h do 16h, u prostorijama Omladinskog centra u Podgorici (Trg Nikole Kovačevića 13, „Žuta zgrada“ u Bloku 5).

Teme koje će biti obrađivane na radionici se tiču upravljanja vremenom provedenim pred ekranima, sposobnošću razumijevanja uticaja tehnologije na fizičko i mentalno zdravlje i postojanja razumijevanja za želje i potrebe drugih u digitalnom ekosistemu. Tokom radionice biće otvorena i diskusija o prepoznavanju dobrih i loših posljedica tehnologije na fizičko i mentalno zdravlje, i upotrebi tehnologije sa sopstvenim blagostanjem u fokusu. Znanja i vještine stečene tokom radionica će ti pomoći da, na svom daljem privatnom i poslovnom putu, budeš odgovorniji, sigurniji i sposobniji digitalni građanin.

Ukoliko te zanima tema digitalne empatije i kako da balansiraš upotrebu digitalnih tehnologija, imaš od 13 do 17 godina i dolaziš iz Podgorice, iskoristi priliku da se prijaviš za radionicu. Za radionicu se možeš prijaviti do ponedeljka, 03.02. Radionica je besplatna, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno da prijaviš učešće tako što ćeš popuniti sledeći formular:

Radionica će se održati u okviru projekta “Razvoj digitalne inteligencije”, koji ima za cilj da edukuje mlade o odgovornom i sigurnom korištenju digitalnih tehnologija, sa ciljem podizanja nivoa digitalne inteligencije među djecom i suzbijanja nasilja na internetu. Pored ove, u okviru istog projekta održaće se još dvije radionice na sledeće teme: digitalna pismenost i upravljanje digitalnim identitetom, kao i sigurnost i bezbjednost u digitalnom svijetu. Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Podgorica, Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja.

Cilj ReLOaD programa je jačanje participativne demokratije i EU integracija na Zapadnom Balkanu putem osnaživanja civilnog društva da aktivno učestvuje u donošenju odluka. Istovremeno, cilj je i unapređenje podsticajnog pravnog i finansijskog okruženja za civilno društvo. Ovo će biti postignuto primjenom uspješnog modela transparentnog projektnog finansiranja nevladinih organizacija iz budžeta jedinica lokalne samouprave. U Crnoj Gori, aktivnosti ReLOaD programa usmjerene su na jačanje pet lokaknih samouprava: Kotor, Nikšić, Pljevlja, Podgorica i Tivat, koje su odabrane na osnovu kriterijuma za transparentnu raspodjelu javnih sredstava NVO na lokalnom nivou.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: