Prijavite se za startap takmičenje „Start JLM“ i osvojite put u Jerusalim

Ambasada Izraela, Health Tech Lab i Friedrich Neumann fondacija organizuju „Start JLM“, takmičenje startap kompanija iz Srbije i Crne Gore, na koje zainteresovani mogu da pošalju prijave do 8. oktobra, a finale će se održati 20. oktobra u sklopu Smart City festivala. Ovogodišnje takmičenje posvećeno je inovacijama u zdravstvu – medtech kao i biotehnologiji, a projekat ima za cilj da motiviše startap zajednicu da inovativnim proizvodima unaprijedi zdravstvenu zaštitu, ponudi nova rješenja za neke zdravstvene probleme i olakša pristup zdravstvenim uslugama i servisima. Takmičenje, koje se u Srbiji održava po peti put, predstavlja zajedničku inicijativu opštine Jerusalim, Hebrejskog univerziteta i Ministarstva spoljnih poslova Izraela.

Pobedničke startap kompanije imaće priliku da se se tokom višednevnog boravka u Jerusalimu sretnu sa vodećim izraelskim preduzetnicima, poslovnim anđelima, predstavnicima tehnoloških inkubatora i upoznaju sa načinom na koji funkcioniše vrhunski startap ekosistem u svetu.

Prijava

Svi zainteresovani mogu prijaviti svoj startap na sledećem linku do 8. oktobra, 0:00. Stručni žiri će izabrati finaliste koji će se predstaviti na završnom događaju u sklopu Smart City festivala, 20.oktobra u Domu omladine.

Kriterijumi

Da bi konkurisale, startap kompanije treba da se predstave sa inovativnim projektima iz oblasti medtecha i biotecha, kao i da se njihov proizvod ili koncept odnosi na medtech i biotehnološke inovacije. Sjedište startap kompanije treba da bude u Srbiji ili u Crnoj Gori, a startap u početnoj fazi, sa razvijenim prototipom.

Za više informacija pišite na: [email protected]

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: