CEPS organizuje događaj Mentorstvo socijalnih preduzeća: “Od “rupe” od 12m2 do konzorcijuma s 50 zaposlenih”

Centar za ekonomski prosperitet i slobodu – CEPS vas sa zadovoljstvom poziva da uzmete učešće na događaju “Mentorstvo socijalnih preduzeća”, u utorak 04. decembra u Mtel Digitalnoj fabrici. Događaj se realizuje u okviru programa Razvoj socijalnih preduzeća (Social Business Development), čiji je cilj podrška preduzetnicima da svoj biznis iz početne dovedu u fazu rasta i razvoja.

Program Razvoj socijalnih preduzeća, razvili su CEPS i EFSE Entrepreneurship Academy (Akademija za preduzetništvo) u cilju podrške preduzetnicima da svoj biznis iz početne dovedu u fazu rasta i razvoja. Program pored mentorske podrške ima za cilj i unaprijeđenje preduzetničkih znanja i vještina, tako da će ovom prilikom biti predstavljena knjiga “Pank Poduzetnici”, koja prati 15 godina borbe za humaniju ekonomiju naših kolega iz ACT Grupe iz Čakoveca (Hrvatska).

Sa Teom Petričevićem, direktorom i osnivačem ACT Grupe, razgovaraćemo o tome kako su tinejdžerski pankeri postali uspješni društveni preduzetnici koji trenutno upravljaju konzorcijumom s 50 zaposlenih. Takođe, razgovaraćemo o globalnom pokretu “Impact revolucija”, impact investitorima, društvenom preduzetništvu i društvenim inovacijama.

Agenda

09:30 – 10:00 Registracija učesnika
10:00 – 10:10 Predstavljanje programa “Mentorstvo socijalnih preduzeća” (Anto Janković, CEPS)
10:10 – 11:00 PANK PODUZETNICI: Kako su tinejdžerski pankeri postali uspješni društveni preduzetnici? (Teo Petričević, ACT Grupa; Moderator: Anto Janković)
11:00 – 11:30 Pitanja publike i diskusija
11:30 – 12:00 Koktel i Networking

Učešće je besplatno, ali je broj mjesta ograničen, tako da vas molimo da rezervišete svoje mjesto do ponedjeljka 03. decembra! Za prijavu i sve dodatne informacije kontaktirajte organizatore putem e-maila: [email protected].

CEPS

CEPS je organizacija u Crnoj Gori koja se bavi promocijom i razvojem društvenog preduzetništva, socijalnih preduzeća i društvenih inovacija. Program Razvoj socijalnih preduzeća (RSP) razvili su CEPS i EFSE AKADEMIJA ZA PREDUZETNIŠTVO u cilju podrške preduzetnicima da svoj biznis iz početne dovedu u fazu rasta i razvoja.

EFSE Entrepreneurship Academy

EFSE Entrepreneurship Academy (Akademija za preduzetništvo), inicijativa EFSE Development Facility, obuhvata niz programa za podršku startup-ovima u cijelom EFSE ciljnom regionu. Radeći zajedno sa lokalnim organizacijama koje pokreću projekte inkubacije i akceleracije, Akademija za preduzetništvo pruža preduzetnicima i njihovim novim biznisima usmjeravanje, resurse, mentorstvo i mogućnosti umrežavanja, što povećava šansu da dobiju finansijsku podršku i druga sredstva neophodna za pretvaranje dobrih ideja u uspješna preduzeća. Na ovaj način, Akademija za preduzetništvo i njeni partneri pomažu u stvaranju okruženja u kojem preduzetnici mogu uspjeti – podstičući duh EFSE-a kao “Fond za preduzetništvo”.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: