Digitalizuj.me 42. događaj “Šta kaže nauka o siromaštvu, nasilju i iskustvima isključenosti iz društva tokom djetinjstva, i kako nam inovacije mogu pomoći u bavljenju ovim problemima?”

NVO Digitalizuj.me, u saradnji sa Nikšićkim pivom, organizuje 42. po redu Digitalizuj.me događaj, pod naslovom “Šta kaže nauka o siromaštvu, nasilju i iskustvima isključenosti iz društva tokom djetinjstva i kako nam inovacije mogu pomoći u bavljenju ovim problemima?”. Predavač je Bendžamin Perks, šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru i viši stručni saradnik (Senior Fellow) Jubilej centra Univerziteta u Birmingemu. Ovaj besplatni događaj će se održati u Podgorici, u prostorijama kompanije doMEn (Vojvode Maša Đurovića 3/1, City kvart), u srijedu, 25. maja, sa početkom u 19h.

Photo Credits: Darko Jovanović

Photo Credits: Darko Jovanović

Bendžamin Perks je diplomata koji se bavi ljudskim pravima i koji je radio za UNICEF u Gruziji, Indiji, Afganistanu, Albaniji i Kosovu. Trenutno je šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru. Takođe je i viši stručni saradnik Jubilej centra Univerziteta u Birmingemu (Jubilee Centre at the University of Birmingham), svjetskog “think-tanka” (trusta mozgova, istraživačkog centra) koji se bavi promocijom socijalnog i emotivnog razvoja djeteta u okviru reforme obrazovnih sistema. Perks povremeno služi na Fakultetu Ujedinjenih nacija (United Nations Staff College) u Torinu, gdje podržava izučavanje ljudskih prava. Na postdiplomskim studijama o obrazovanju na Harvardu (Harvard Graduate School of Education) završio je program o liderstvu u reformi u sektoru obrazovanja, a magistrirao je međunarodne odnose na Kent univerzitetu (University of Kent) i diplomirao je istoriju i politiku na Univerzitetu  Hertfordšir (University of Hertfordshire). Perks je pasionirani biciklista, a navija za fudbalski klub Totenhem Hotspur (Tottenham Hostpur Football Club) i Londonski Irski ragbi klub (London Irish Rugby Union Club).

Predavanje je na engleskom jeziku, bez obezbijeđenog prevoda. Kao i svi Digitalizuj.me događaji, i ovaj događaj je besplatan, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno prijaviti se za učešće popunjavanjem formulara ispod:

 

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: