Suosnivač Digitalizuj.me, Vladimir Vulić, prisustvovao svjetskoj premijeri Huawei P20 i P20 Pro modela

Na eksluzivnom događaju, koji se održao 27. marta 2018. godine u čuvenom Grand Palaisu u Parizu, Huawei je predstavio dugo očekivane nove modele mobilnih telefona – P20 i P20 Pro! Huawei P20 Pro ima prvu Leica kameru sa tri sočiva ikada viđenu na mobilnom telefonu, a oba uređaja uključuju naprednu vještačku inteligenciju, spajajući tehnologiju i umjetnost kako bi oživjeli iskustvo korišćenja pametnog telefona. Suosnivač Digitalizuj.me, Vladimir Vulić, prisustvovao je ovoj svjetskoj premijeri kao dio Huawei International Key-Opinion-Leader programa.

Huawei je postavio potpuno nova očekivanja kada je riječ o fotografisanju pametnim telefonima kada je predstavio P9 model, sa prvom Leica dvostrukom kamerom. Debitovanjem P20 serije, Huawei čini stvaranje profesionalnih fotografija iskustvom ništa komplikovanijim od dodira ekrana.

“Tražili smo inspiraciju od umjetnika kako bi u kontinuitetu razvijali svoj pristup dizajnu i inovacijama”, navodi Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Grupe. “Gradili smo Huawei P20 seriju na temeljima tradicionalne saradnje sa Leicom. Koristeći revolucionarnu kameru sa tri sočiva koju ima Huawei P20 Pro, naprednu dvostruku kameru na HUAWEI P20, kao i moćnu vještačku inteligenciju koja je ugrađena u oba modela, današnji najzahtjevniji korisnici mogu stvarati i dijeliti ljepotu svijeta oko sebe.”

Ključne opcije Huawei P20 serije

  • Napredni sistem kamera koji hvata više svijetla, detalja i ljepote, sadrži revolucinarnu Leica trostruku kameru i 5x hibridni zoom na Huawei P20 Pro modelu, i Leica dvostruku kameru na Huawei P20 telefonu;
  • Inovativne opcije fotografisanja, uključujući Master AI, profesionalno fotografisanje zasnovano na vještačkoj inteligenciji, i Huawei AIS, moćnu tehnologiju stabilizacije takođe baziranu na principima vještačke inteligencije;
  • Vanvremenski dizajn sa uskim ivicama oko ekrana i potpuno novim bojama;
  • Ultimativne performanse koje omogućava Kirin 970 procesor i EMUI 8.1 baziran na Android 8.1 operativnom sistemu, za sjajno korisničko iskustvo.

Izvrsna kombinacija umjetnosti i tehnologije 

Huawei P20 serija ima upečatljiv i moderan izgled. Ono što se može uočiti na prvi pogled su nove boje u kojima su dostupni novi P20 i P20 Pro modeli. Sumrak (Twilight) i roze-zlato (Pink Gold) nove su boje koje su postignute primjenom nekoliko slojeva optičkih premaza ispod stakla, kako bi površina reflektovala i stvarala živopisnu, ali postepenu, promjenu nijansi. Telefoni su takođe dostupni u ponoćno-plavoj (Midnight Blue) i crnoj (Black) boji.

Ekran od 5,8 inča na Huawei P20 i onaj dijagonale 6,1 inč na Huawei P20 Pro modelu imaju izuzetno tanke ivice i impresivan odnos površine ekrana i telefona za bolje korisničko iskustvo i više informacija na ekranu, bilo da čitate ili pak igrate igrice. FullView ekran se besprekorno uklapa sa zaobljenim ivicama, čineći ove telefone udobnim za držanje.

Zapanjujući uređaji za svakog ljubitelja fotografije

Huawei P20 serija odražava umjetnost svjetla, sa mogućnostima kamere koje pojačavaju iskustvo fotografisanja. Leica kamera koju ima HUAWEI P20 Pro ima najveći ukupan broj piksela na bilo kom pametnom telefonu na tržištu – konfiguracija kamera se sastoji iz 40MP RGB senzora, 20MP monochrome senzora i 8MP senzora sa telephoto sočivom. Sistem sadrži i senzor za toplinu boje kako bi se postigla najbolja reprodukcija boje, kao i 5x hibridni zoom. Huawei P20 model se nadograđuje na svog prethodnika sa dvostrukom Leica kamerom sa senzorom od 12MP i senzorom od 20MP sa monochrome sočivom, pojačavajuči mogućnost telefona da pravi sjajne fotografije u uslovima lošeg osvjetljenja. Uređaji imaju i sistem stabilizacije sa šest osa, kao i mogućnost usporenog snimanja sa 960 kadrova u sekundi, što je četiri puta više od standardnog, i daje mogućnost hvatanja momenata koje nije moguće vidjeti golim okom. Telefon može napraviti fotografiju u trećini sekunde, pritiskom na dugme za smanjivanje jačine zvuka dva puta, čak i kada je ekran isključen.

Koristeći Kirin 970 procesor, uređaji ove serije automatski identifikuju više od 500 scenarija u 19 kategorija i biraju odgovarajući režim za fotografisanje kako bi bez truda napravili nevjerovatnu fotografiju, čak i ako ste amater. Stabilnost koju pruža Huawei AIS omogućava nevjerovatno dugu izloženost senzora bez korišćenja stativa. Kamera ima i novi sistem 4D fokusa uz pomoć kojeg predviđa kretanje objekta i daje nam kristalno čiste fotografije. Prednje kamere ovih uređaja imaju senzor od 24MP koji koristi vještačku inteligenciju kako bi uljepšao i dao efekat studijskog osvjetljenja vašim selfijima. 🙂

Saradnja sa Porsche Designom donosi novi nivo luksuza i tehnologije

Huawei je takođe predstavio Porsche Design Huawei Mate RS (Race Sport). Nastavljajući saradnju sa ekskluzivnim njemačkim brendom automobila, ovaj model ima funkcionalni dizajn jezik prepoznatljiv za Porsche Design, zajedno sa najsavremenijom tehnologijom i vrhunskim kvalitetom koji karakterišu Huawei. Porsche Design Huawei Mate RS objedinjuje jedinstvenu estetiku koju sa sobom nosi Porsche kao brend sa inženjerskom ekspertizom koju donosi Huawei, postavljajući novi standard kada su luksuzni telefoni u pitanju.

Ovaj model takođe sadrži trostruki kamera sistem o kome smo govorili. Pored toga, ovo je prvi telefon na tržištu koji sadrži PCM mikrokapsulu – tehnologiju hlađenja iz avioindustije za održavanje adekvatne temperature. Inovativna osobina ovog uređaja je i senzor za otisak prsta koji se nalazi unutar ekrana za jednostavno otključavanje i veliku sigurnost. Senzor postoji i na poleđini telefona i može se koristiti i za pristupanje odvojenom, zaštićenom prostoru unutar telefona. OLED ekran od 6 inča je 2K rezolucije i zakrivljen je preko ivica ovog fantastičnog telefona dostupnog u crnoj i crvenoj boji.

O kompaniji Huawei

Huawei je globalni lider u informacionim i komunikacionim tehnologijama. Cilj kompanije je da obogati život i unaprijedi efikasnost ljudi kroz povezivanje svijeta, radeći na društveno odgovoran i inovativan način, sarađujući i doprinoseći industriji. Vođeni inovacijama usmjerenim korisniku i otvorenim partnerstvima, Huawei je ustanovio portfolio rješenja u vidu uređaja, umrežavanja i cloud servisa. Huaweievih 180.000 zaposlenih širom svijeta posvećeno rade kako bi kreirali najbolje iskustvo za operatere, preduzeća i korisnike. Inovativna Huawei ICT rješenja se koriste u preko 170 zemalja, opslužujući preko trećinu svjetske populacije. Huawei je osnovan 1987. godine i posluje kao privatna kompanija u vlasništvu svojih zaposlenih.

Za više informacija o Huawei uređajima posjetite njihovu Facebook stranicu, Twitter i Instagram nalog, kao i YouTube kanal.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

1 Comment

  1. Verujem da su dobri, ali iskreno me nisu impresionirali dizajnom. Ne mora se on menjati, imaju neki svoj fazon, ali mi ovo izgleda jeftino.

    Post a Reply

Vaše mišljenje: