Digitalizuj.me “Startup Montenegro” vol. 5 – “Kako postati ekspert?”

UPDATE: Predavanje je, iz Igorovih privatnih razloga, odloženo za drugi termin koji će biti naknadno objavljen. Izvinjavamo se zbog promjene.

Peto predavanje u okviru serijala “Startup Montenegro” će se održati u četvrtak, 23. novembra, sa početkom u 20h, u prostorijama kompanije doMEn (Podgorica, City kvart, Vojvode Maša Đurovića 3/1). U pitanju je predavanje pod naslovom “Kako postati ekspert?”, a predavač je Igor Jović, suosnivač startapa City Expert. Predavanje će biti održano putem Skypea.

NVO Digitalizuj.me organizuje ove jeseni seriju besplatnih startap predavanja i radionica pod nazivom Startup Montenegro čiji je cilj da se postojećim i budućim startap preduzetnicima prenese znanje i iskustvo “starijih” startapera, kako bi ih motivisali i pomogli im da lakše i brže prođu kroz prve faze startapa, ali i da izbjegnu sve zamke u koje neiskusni startaperi upadaju.

Igor će nam pričati o svom startapu – kako i zašto su došli na ideju u kojoj već postoji velika konkurencija i kako su iskoristili svoj trenutak. Posebno će se osvrnuti na Revenue Stream/Cost Structure iz Lean Business Model Canvas kako bi nam dočarao elemente skaliranja.

Predavanje je besplatno i nije potrebno prijavljivati učešće, ali je poželjno da učesnici budu prisutni i na svim ostalim predavanjima, jer je serijal “Startup Montenegro” koncipiran tako da učesnike logičnim redom vodi kroz teme koje su bitne početnicima u svijetu startapova, a definisane su Lean Canvasom.

Okvirni plan serijala “Startup Montenegro” je sljedeći:

30. oktobar – Za koga ja ovo radim? (Problem/Customer Segment)
06. novembar – Kako da znate da vam je ideja dobra?
09. novembar – Kako da se izdvojite iz gomile? (Unique Value Proposition/Solution)
16. novembar – Startap upravljan tržištem (Distribution Channels)
23. novembar – Kako postati ekspert? (Revenue Stream/Cost Structure)
30. novembar – Key Metrics
07. decembar – Unfair Advantage
16/17. decembar – Startap vikend i Demo Day

Koncept svakog od događaja je da se prvo sasluša iskustvo nekog iz startap zajednice, da se sagleda njihov startap sa stanovišta nekog polja iz Lean Canvas modela, te da se porazgovara o idejama učesnika iz perspektive upravo tog Lean Canvas polja. Nakon svih radionica, učesnici bi trebalo da imaju “popunjena” sva polja, a samim tim bi trebalo da budu spremni za sljedeći korak – rad na startapu ili prezentaciju investitorima.

Na kraju, ne zaboravite da proslijedite ovu informaciju svim prijateljima. 🙂 Vidimo se!

Author: Predrag Lesic

još uvijek se pronalazim :D

Share This Post On

Vaše mišljenje: