Olakšajte plaćanje parkinga u Crnoj Gori uz pomoć besplatne Android i iOS aplikacije

SMS Parking MNE je besplatna aplikacija firme 2BI koja olakšava plaćanje parkinga u svim gradovima Crne Gore u kojima se realizuje naplata parkinga SMS-om (Podgorica, Herceg Novi, Nikšić i Berane). Aplikacija je besplatna, dostupna je za Android i iOS korisnike i posjeduje neke funkcionalnosti koje ne postoje u sličnim aplikacijama:

  • Ovo je, trenutno, jedina aplikacija za plaćanje parkinga u Crnoj Gori koja je dostupna korisnicima iPhonea;
  • Posjeduje alarm koji vas podsjeća da je isteklo besplatnih 15 minuta parkiranja;
  • Podržava unošenje do pet registarskih oznaka kao i biranje “podrazumijevane” registarske oznake koju najčešće koristite;
  • Posjeduje pregled istorije plaćanja i sortiranje po registarskim tablicama.

14658423_10211327829650637_906899519_n

Nakon što besplatno preuzmete aplikaciju za vaš Android ili iOS uređaj, i startujete je, pojaviće se kratko ilustrovano uputstvo koje će vam objasniti na koji način aplikacija funkcioniše i koje mogućnosti nudi. Predlažemo da pogledate ovo uputstvo, za što vam će vam biti potrebno oko dva minuta. Kroz uputstvo prolazite skrolujući ekrane sa lijeva na desno. Ukoliko mislite da nešto niste shvatili, uvijek se možete vratiti na neki od prethodnih ekrana skrolovanjem ka lijevo. Nakon što pogledate uputstvo, pojaviće se osnovi ekran aplikacije. Prva stvar koju je potrebno da uradite jeste da unesete oznaku vaših registrarskih tablica. To radite tako što kliknete na tablice koje se nalaze u gornjem dijelu ekrana, nakon čega se pojavljuje novi ekran u koji možete unijeti registarske oznake. Ukoliko želite, možete unijeti i dodatne registarske tablice tako što ćete ponovo kliknuti na oznaku tablica. U iOS aplikaciji možete unijeti do pet tablica, dok u Android aplikaciji možete unijeti više od pet. Ovo je korisna opcija ukoliko posjedujete više sopstvenih vozila, ili koristite službeno vozilo kada ste na poslu, a nakon toga koristite sopstveno.

Grad u kome želite da platite parkiranje birate tako što kliknete na opciju “Odaberi grad” koja se nalazi ispod registarskih tablica. Možete izabrati jedan od četri grada u kome je moguće plaćanje parkinga SMS-om: Podgorica, Nikšić, Herceg Novi i Berane. Besplatno možete da se zadržite na parking mjestu do 15 minuta. Aplikacija posjeduje alarm koji možete podesiti da vas podsjeti da je isteklo ovih 15 minuta, te da morate pomjeriti auto. U zavisnosti od grada koji ste izabrali u dnu ekrana će se pojaviti moguće opcije za plaćanje odnosno zone koje postoje: Podgorica (Zona I, Zona II i Zona III), Nikšić (Zona I, Zona II i Zona III), Herceg Novi (Zona I, Zona II i dnevna karta) i Berane (Zona I i Zona II). Plaćanje realizujete tako što kliknete na oznaku neke od opcija koja vam odgovara. Kada kliknete, pojaviće se ekran sa obaveštenjem vezano za cijenu plaćanja, maksimalno zadržavanje i registarske tablice za koje želite da platite parking, nakon čega možete potvrditi plaćanje klikom na opciju “Kupi kartu” ili odustati klikom na opciju “Odustani”. Klikom na opciju “Kupi kartu”, pokrenućete podrazumijevanu aplikaciju za slanje SMS poruke na vašem telefonu u kojoj je već unijet odgovarajući broj na koji je šaljete kao i oznaka registarskih tablica. Sve što je potrebno da uradite jeste da pošaljete SMS poruku klikom na “Send”. Nakon što realizujete plaćanje, pojaviće se ekran sa istorijom plaćanja u kome možete da vidite podatke vezano za transakciju koju ste upravo izvršili, kao i za sve prethodne transakcije. Na osnovnom ekranu istoriju plaćanja možete pogledati klikom na ikonicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu.

Često postavljena pitanja u vezi sa aplikacijom

Zbog čega je bolje koristiti aplikaciju umjesto slanja SMS poruke?

Upotreba aplikacije je efikasniji način jer smanjuje mogućnost greške u kucanju koda koji je sadržaj poruke, a i nije potrebno pamtiti broj na koji se poruka šalje.

Da li je slanje SMS poruke besplatno?

Nije besplatno. Cijena slanja poruke je ista kao kada bi ste je sami poslali i zavisi od parking zone i grada u kojem se nalazite.

Da li postoje dodatni troškovi korišćenja aplikacije u odnosu na standardni način slanja poruke?

Ne postoje. Aplikacija samo olakšava proceduru slanja poruke, tako što popuni broj na koji šaljete poruku, kao i sadržaj poruke.

Author: Gostujući bloger

Share This Post On

Vaše mišljenje: