Odabrano 10 startapova koji će svoj projekat predstaviti na Spark.me konferenciji

Organizacioni tim jedne od najvećih marketing konferencija u Jugoistočnoj Evropi, Spark.me, koja se održava 28. i 29. maja, u Bečićima, je objavio spisak 10 startapova koji su prošli prvi krug selekcije Spark.me startap takmičenja i koji će imati priliku da svoje projekte predstave međunarodnom žiriju na Spark.me konferenciji. Pobjednička ekipa će dobiti priliku da učestvuje u TechCrunch Disrupt “Aleji preduzetnika” u San Francisku, 12-14. septembra, i da se predstavi vodećim svjetskim investitorima i medijima.

Spark.me startap takmičenje teži da okupi timove iz cijele Evrope, te da im kroz program konferencije i učešće u takmičenju omogući da svoje projekte predstave ostatku svijeta. O tome koliko Spark.me startap takmičenje u tome i uspijeva, govori činjenica da su ove godine zabilježene rekordne 42 prijave iz čak 12 država. Deset najbolje ocijenjenih ekipa koje su dobile titulu polufinalista su: Bee and Me (Crna Gora), Craftinity (Poljska), Drytools (Srbija), Emily (Hrvatska), Get Hired With Me (Crna Gora), HUM app (Kosovo), Kidster (Crna Gora/Srbija), Letpet.in (Hrvatska), Smart Lumies (Hrvatska) i Yorefy (Slovenija).SparkMeDay2.297-2

Ovo je prvi put da se crnogorski startapovi u ovolikom broju nalaze u polufinalu Spark.me startup takmičenja, što ujedno predstavlja najbolji indikator rasta i razvoja crnogorskog startap ekosistema, kao i kvaliteta startapova koji ga čine. Kako je jedan od ciljeva kompanije doMEn da putem organizacije Spark.me konferencije i startap takmičenja podstakne razvoj crnogorske startap scene, možemo smatrati da su na pravom putu.

Deset polufinalista će svoju ideju predstaviti međunarodnom žiriju na Spark.me konfenciji, 28. maja u Budvi. Na osnovu njihovih prezentacija i odgovora na pitanja žirija, biće odabrane tri ekipe finalista koje će imati priliku da svoju ideju detaljnije predstave posljednjeg dana konferencije, 29. maja. Najbolje ocjenjeni startap će dobiti dvije povratne avionske karte za San Francisko, hotelski smjestaj za tri dana za dvije osobe i priliku da ostvari svoj san i od 12. do 14. septembra predstavi svoj projekat vodećim svjetskim investitorima i medijima na TechCrunch Disrupt “Aleji preduzetnika” u San Francisku. TechCrunch Disrupt “Aleji preduzetnika” je izložbeni prostor za potencijalno uspješne projekte i kompanije, koji posjećuju vodeći američki i svjetski investitori, mediji, kao i opšta javnost i koji predstavlja jednu od najboljih prilika da se biznis ideja predstavi potencijalnim investitorima i stupi u kontakt sa ljudima koji vam mogu pomoći da pretvorite svoj projekat u ostvarenje sna, odnosno uspješan posao.Spark.me

Spark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja na jednom mjestu okuplja lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i marketinga, startapove i ljude željne znanja. Organizator konferencije je kompanija doMEn d.o.o, agent registracije nacionalnog .ME internet domena. Riječ je o interaktivnoj konferenciji koja je dizajnirana da podstakne kreativnost učesnika, da im omogući da unaprijede svoje znanje zahvaljujući međunarodno priznatim govornicima, da im pomogne da unaprijede svoje poslovanje, kao i da osmisle i započnu nove poslovne poduhvate.

Karte za konferenciju Spark.me je već kupilo preko 460 ljudi iz 18 država širom svijeta. Cijena karte iznosi 250€, odnosno 70€ ukoliko se radi o studentima, i moguće ju je nabaviti na zvaničnom sajtu konferencije, www.spark.me. Studentske karte, kao motivacija za sve mlade željne znanja, su namijenjene studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija, koji su mlađi od 27 godina, kao i svima onima koji će diplomirati u toku 2016. godine.

Konferencija Spark.me održaće se po četvrti put, 28. i 29. maja, u hotelu Mediteran u Bečićima, pod organizatorskom palicom kompanije doMEn d.o.o, agenta registracije nacionalnog .ME domena, i glavnim sponzorstvom Crnogorskog Telekoma. Spark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja okuplja lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i marketinga, startapove i ljude željne znanja. Više informacija o konferenciji i potvrđenim predavačima možete saznati na zvaničnom sajtu konferencije na adresi www.spark.me, Facebook stranici i Twitter profilu kao i Snapchatu.unnamed

 

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: