„Prilike“ – Vasilisa Ilinčić i Julija Mijušković na praksi kod sociološkinje

Vasilisa Ilinčić, učenica srednje ekonomske škole “Mirko Vešović” i Julija Mijušković, koja pohađa gimnaziju “Slobodan Škerović” polaznice su programa “Prilike”. Oblast koja ih je obje interesovala tiče se polja psihologije i sociologije. Nakon obavljene obuke prenosimo njihove utiske.

“Posjetile smo Centar za socijalni rad i tamo smo, zajedno sa sociološkinjom Mirjanom Vuksanović, razgovarale o prednostima i nedostacima tog posla. Mirjana nas je uspješno sprovela kroz detalje njene karijere, pominjući iskustvo na fakultetu prije svega, a zatim i brojna volontiranja na SOS linijima i drugim NVO organizacijama, kao i rad u Ekonomskoj školi “Mirko Vešović”, prije nego što je počela da radi u Centru.

“Kako ste odabrali da se bavite ovom oblašću?”, “Koliko je bilo teško raditi i biti sociolog?”, “Uspijete li da pomognete onima koji traže pomoć?”, “Da li je teško ne biti previše subjektivan?”, bila su samo neka od pitanja na koja nam je Mirjana uspješno odgovorila.

Veoma smo veoma zadovoljne razgovorom i nadamo se da će nam se slične prilike ponovo pružiti i u budućnosti.”

Ako ti se dopalo njihovo iskustvo prijavi se i ti za tvoju jednodnevnu praksu u okviru programa „Prilike“.

O programu

Nevladino udruženje „Digitalizuj.Me“ implementira program Prilike uz podršku UNICEF u Crnoj Gori i finansijsku podršku Fondacije TUI Care. Program ima za cilj da omogući adolescentima u Crnoj Gori, učešće na praktičnoj obuci, kako bi saznali više o potencijalnim mogućnostima za razvojem karijere i uspješno se pripremili za tržište rada.

Nevladino udruženje Digitalizuj.Me, zajedno sa kompanijom ili organizacijom civilnog društva u kojoj će se odvijati tvoja praktična obuka, omogućiće bezbjedno okruženje uz poštovanje svih aktivnih epidemioloških mjera.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: