O uspjehu: Savjeti 22 poznata preduzetnika

Bez obzira na to kako ga definisali, uspjeh se često čini kao prolazna i neuhvatljiva meta. Samopouzdanje, strast i želja igraju ključnu ulogu u procesu ostvarenja ličnih ciljeva, kao i sposobnost da prepoznamo postignuće željenog stanja.

U nastavku teksta, 22 uticajna izvršna direktora i preduzetnika otkrila su šta je bio ključ njihovog uspjeha. Među njima su: Steve Jobs (jedan od osnivača i bivši glavni rukovodilac kompanije Apple), Donald Trump (osnivač Trump Entertainment Resorts, prvi čovjek The Trump Organization i kandidat za predsjednika SAD na izborima 2016), Steve Wozniak (jedan od pionira kompjuterske revolucije, suosnivač kompanije Apple), Angela Ahrendts (izvršni direktor kompanije Burberry, od 2014. zaposlena u Appleu) i drugi.

success advice quotes_02

Put ka ciljevima koje želimo da ostvarimo nije nimalo lak, niti je bez prepreka. Među navedenim citatima možete pronaći neke vrlo korisne savjete ljudi iza kojih stoje godine neprocjenjivog iskustva. Motivacija je snažna pokretačka snaga i osnovni preduslov da krenete naprijed sigurnim korakom. Nadamo se da ste u gore navedenim rečenicama pronašli inspiraciju i želju za konstantnim radom na sebi, jer je to jedini put do uspjeha.

Izvor: Business Insider

 

Author: Anja Drobnjak

Anja Drobnjak je Content and Campaign Manager u Alicornu i ponosni član Spark.me i Digitalizuj.Me timova.

Share This Post On

Vaše mišljenje: