Novi Spark.me govornik – Hjortur Smarason

Jedna od najvećih regionalnih Internet i marketing konferencija, Spark.me, održaće se uz sponzorstvo Ministarstva održivog razvoja i turizma, 31. maja i 1. juna 2015. godine u hotelu “Mediteran” u Bečićima. Organizator konferencije je kompanija doMEn, agent registracije nacionalnog .ME domena. Spark.me je interaktivna konferencija posvećena promociji i unapređenju Interneta i svim vrijednostima koje globalna mreža donosi javnosti. Ona otključava kreativnost posjetilaca, omogućava im učenje od međunarodno priznatih govornika i podstiče ih na nove biznis ideje. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha konferencije, kojoj je prisustvovalo čak 450 ljudi, očekivanja još veća.

Smarason

Zahvaljujući saradnji između Ministarstva održivog razvoja i turizma i kompanije doMEn, predavač na konferenciji Spark.me je Hjortur Smarason, partner u Innovation Embassy, globalnoj organizaciji koja se bavi inovacijama i društvenim preduzetništvom.

Hjortur Smarason - Photo - 1

Smarason je ekspert u oblasti brendiranja turističkih destinacija, društvenih medija i inovacija u gradovima. Radio je na strategijama razvoja za neke od najudaljenijih predjela na svijetu, ali i za glavne gradove u Skandinaviji. Jedan je od osnivača međunarodne mreže eksperata u oblasti brendiranja destinacija, pod nazivom Phønix. Njegov prostor za rad je podjednako na Istočnom Grenlandu, sa pogledom na pseće zaprege i saonice, kao i šatoru u Laponiji koji pripada uzgajivaču irvasa.

Hjortur Smarason - Photo - 2

Nakon ekonomske krize 2008. godine na Islandu, Smarason je bio član tima koji je predvodio projekat “House of Ideas”, čiji je cilj bio podsticanje inovacija kako bi se društvo izborilo sa iznenadnim povećanjem nezaposlenosti. Kao konsultant, radio je na stvaranju strategija vodećih međunarodnih brendova, kao što su Mastercard, Peugeot, Nokia i Ecco.

U popularnoj TV seriji „Igra prestola“ glumi jednog od Divljana (Slobodnih ljudi) koji žive u predjelima sjeverno od Zida.

Hjortur Smarason - Wildlings

Smarason je privukao pažnju medija širom svijeta eksperimentom pod nazivom – hamburger. Znajući da će 31. oktobra 2009. godine poslednji restoran na Islandu popularnog lanca brze hrane, McDonalds, biti zatvoren, Smarason je kupio poslednji obrok u njemu – hamburger i pomfrit. Ali, njegova namjera nije bila da ih pojede, već da ih sačuva u zaštićenoj sredini. I poslije skoro šest godina, ovaj hamburger se odlično drži! Njegovo postepeno raspadanje možete pratiti uživo, na sajtu http://bushostelreykjavik.com/last-mcdonalds-in-iceland! 🙂

 

Karte za Spark.me se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije na adresi www.spark.me, po cijeni od 200 eura, do 30. maja. Puna cijena karte je 250 eura. Studentske karte, kao motivacija za mlade željne znanja, po cijeni od 90 eura, namijenjene su studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija svih univerziteta, koji su mlađi od 27 godina, kao i svima onima koji su diplomirali (ili će diplomirati) do maja 2015. Više o konferenciji na: www.spark.me.

 

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: