Novi Spark.me govornik – Christopher Fabian

Organizacioni tim jedne od najvećih regionalnih konferencija posvećenih marketingu i inovacijama, konferencije Spark.Me, koja se održava 31. maja i 1. juna 2015. godine u hotelu Mediteran u Bečićima, objavio je ime novog predavača, a riječ je o Christopher Fabianu!

Fabian

Christopher Fabian je suosnivač i jedan od lidera svjetski poznatog odjeljenja za inovacije u okviru UNICEF, vodeće međunarodne organizacije koja se brine o kvalitetu životnog standarda djece i omladine. Fabian vjeruje da tehnologija nije krajnji rezultat procesa inovacija, nego ključni pokretač novog načina razmišljanja o problemima razvoja.

chris_fabian_title_660x400

U fokusu UNICEF Odjeljenja za inovacije je istraživanje i razvoj koje se odnosi na rješavanje izazova u bliskoj budućnosti u sredinama u kojima vladaju najteži uslovi za život na svijetu. Odjeljenje je dobilo brojna međunarodna priznanja – njihov pronalazak je uvršten među 50 najboljih pronalazaka u 2011. godini u izboru časopisa “Time”, osvojili su zlatnu i srebrnu medalju na takmičenju Američkog udruženja za industrijski dizajn u 2012. godini, proglašeni su za jedan od tri najbolja projekta otvorenog koda u izboru kompanije Redhat 2012. godine i izabrani su za jednu od najinovativnijih organizacija na svijetu prema časopisu “Fast Company” u 2014. godini.

Fabian obilazi svijet u potrazi za ljudima koji mogu da promijene društvo – pronalazi, mentoriše i promoviše lokalne lidere, dizajnere i inovatore. Predavao je na Univerzitetu u Njujorku, Univerzitetu Kolumbija, Harvardu i Indijskom tehnološkom institutu u Delhiju. Prije nego što se priključio UNICEF timu 2006. godine, Fabian je predavao u Libanu, a pokrenuo je i nekoliko startapova u Istočnoj Africi i Egiptu.

maxresdefault

Časopis “Time” je 2013. godine uvrstio Fabiana na prestižnu listu 100 najuticajnijih ljudi u svijetu!

Konferencija Spark.Me održaće se po treći put, 31. maja i 1. juna 2015. godine, u hotelu Mediteran u Bečićima, pod organizatorskom palicom kompanije doMEn d.o.o, agenta registracije nacionalnog .ME domena. Više informacija o ovogodišnjoj konferenciji, načinu prijave, kotizacijama, i prethodnim konferencijama, možete saznati na zvaničnom sajtu, Facebook stranici i Twitter nalogu, a karte po cijeni od 150€, odnosno 70€ za studente možete kupiti do 30. aprila. Vidimo se na Sparku! 🙂

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: