Brendovi koji se najčešće pojavljuju u seriji “House of Cards”

Dok gledate jednu od najpopularnijih serija današnjice, “House of Cards“, koji vam brendovi “bodu” oči?

Claire Underwood se ne odvaja od svog iPhonea, Remy Danton se uvek nalazi u neposrednoj blizini Buicka, dok Frank Underwood nikuda ne ide bez svog  IWC sata. Samo u trećoj sezoni ove serije, pojavljuje se preko 105 svetski poznatih brendova, što je manji broj nego u prvoj (129 brendova) i drugoj (134 brenda) sezoni ove popularne Netflixove serije.

house-of-cards-brands-kevin-spaceyConcave, kompanija koja se bavi istraživanjem i analizom zastupljenosti brendova u filmovima i na televiziji, pratila je zastupljenost brendova u sve tri sezone ove popularne serije, navodi Business Insider, a mi vam prenosimo rezultate ovog istraživanja.

Najzastupljeniji brendovi u trećoj sezoni su: AppleIWCChevroletWashington Nationals, AvayaCartierNokiaSamsungBlackberryDell. Na slici ispod možete pogledati top 10 najzastupljenijih brendova kroz sve tri sezone, po epizodama.

house-of-cards-brandsLista najzastupljenijih brendova u toku sve tri sezone se razlikuje. Kao što možete videti na grafiku ispod, Samsung je povećao svoju zastupljenost, a CNN i NBC se takodje pojavljuju u Top 10.

most-visible-brands-house-of-cardsA koji su to omiljeni brendovi Franka i ekipe? Apple je u top pet kod četiri lika iz serije, dok je Samsung u top pet brendova za čak sedam likova. Nokia, Dell, i Samsung su brendovi koje koriste sporedne uloge kao što su Heather Dunbar i Seth Grayson.

house-of-cards-brands-used-by-characterA koliko dugo su ovi brendovi vidljivi na našim ekranima? Prema istraživanjima Concave, brendovi su ukupno, na našim ekranima oko četiri sata (u trećoj sezoni), što je manje nego u drugoj, ali više nego u prvoj sezoni serije.

brand-time-on-screen-house-of-cardsDo sada ste verovatno shvatili da na većinu ovih brendova niste ni obratili pažnju jer je samo 10% od ukupnog broja brendova, koji su vidljivi na ekranu, snimljeno izbliza.

house-of-cards-screen-timeEvo kako Concave pravi razliku u vidljivosti brenda:

brand-exposure-visibilityBrendove koje najlakše prepoznajemo su oni snimljeni izbliza, a najzapaženiji u trećoj sezoni su Apple, Louboutin, Samsung i Dell. Iako je Apple najzastupljeniji brend u seriji, Samsung ima 24% posto ukupnog broja kadrova snimljenih izbliza.

most-obviously-recognizable-brands-house-of-cardsU iščekivanju četvrte sezone ove genijalne serije, nadajmo se možda i nekim novim brendovima… 🙂

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: