Interesantne aplikacije za koje (možda) niste čuli – 5. dio

Svjedoci smo koliko su aplikacije doprinijele digitalnom svijetu koji nam je iz dana u dan sve bliži. Zbog toga, svakodnevno biramo one koje su nam veoma korisne i dodajemo ih u naše gadgete. U poslednjem dijelu ovog serijala, za vas biramo one aplikacije koje vam mogu biti od koristi, a to su: Intel Remote Keyboard, Hopper, 3G Watchdog, Drug Dictionary i Bump.

10847195_10153066003083974_7312103691518027852_o1) Intel Remote Keyboard

Intel je predstavio novu aplikaciju za Android, pod nazivom Remote Keyboard, pomoću koje možete kontrolisati bilo koji PC uređaj putem smartfona. Aplikacija je dizajnirana za korištenje uz PC uređaje male forme (kao što je, na primjer, Intelov Compute Stick) koji ili ne dolaze sa uključenim periferijama ili ne podržavaju kontrolu tastaturom i mišem. Međutim, aplikacija nije limitirana samo na PC uređaje male forme, jer se prateći softver može instalirati na bilo koji PC koji koristi Windows 7 ili noviji operativni sistem. Kada se softver instalira i poveže na Wi-Fi mrežu, aplikacija će automatski detektovati korisnikov PC, tako da je konekcija vrlo laka. Remote Keyboard aplikacija dolazi sa on-screen QWERTY tastaturom sa tasterima za Control, Alt, Shift, Delete i Windows, dok prazan prostor iznad tastature služi kao trackpad.

Intel-Remote-Keyboard2) Hopper

Hopper aplikaciju su mnogi već na početku godine svrstali u grupu najboljih aplikacija za 2015. godinu, što se vremenom i pokazalo ispravnim. Primjenjuje jedinstveni algoritam pomoću kojeg ima mogućnost da pretražuje milione letova i da predviđa kako će se cijene mijenjati i kad je najbolje kupiti kartu! Ljudi koji češće putuju pomoću ove aplikacije mogu uštedjeti prilično novca, jer cijene avionskih karata znaju vrtoglavo da se mijenjaju. Upravo je to i slogan ove aplikacije – “Save money with a bunny”, pa tako možete kupiti karte i za 40-50% niže cijene ukoliko pratite “dešavanja” unutar ove aplikacije. Takođe, u okviru Hoppera se nalazi obojeni kalendar koji vam “preporučuje” kada je najbolje da kupite kartu za željenu destinaciju. Dostupna je za iOS uređaje.

Pogledajte u videu ispod detalje o Hopper aplikaciji: 

3) 3G Watchdog

Ova aplikacija omogućava  postavljanje određenog mjesečnog limita protoka interneta, u zavisnosti od toga koju tarifu koristimo. Ona na taj način ukazuje na potrošene parametre, ali i računa koliko ćemo do kraja mjeseca potrošiti  ako nastavimo identičnim tempom. Njihova parola je da surfujemo koliko želimo, a kada je dosta – obavestiće nas 3G Watchdog! Dostupna je za Android uređaje.

3g_watchdog_header4) Drug Dictionary

Živimo u svijetu u kom smo okruženi mnogim zdravstvenim savjetima, a najviše je onih čiji je izvor sam Internet. Aplikacija Drug Dictionary je vaš savjetnik koje ljekove treba da konzumirate, u kolikoj mjeri i, ono što je veoma bitno, skreće vam pažnju na moguće nuspojave. Ljekovi su poređani po abecednom redu i o svakom ponaosob možete detaljno pročitati za šta je namijenjen. Aplikacija je potpuno besplatna, a možete je koristiti na Android platformi vašeg uređaja.

unnamed5) Bump

Bump je aplikacija koja vam daje opciju da na zanimljiv i lak način dijelite sadržaj koji se nalazi u vašem telefonu sa prijateljima. Dovoljno je da se nalaze na istoj geografskoj lokaciji i da ih “kucnete”, to jest, “bumpujete”, kako bi došlo do dijeljenja fotografija, pjesama i sličnog sadržaja. Interesantno je da ukoliko koristite aplikaciju za lažiranje lokacije kao što je, na primjer, CatchMeIfUCan ili neku drugu, takođe možete da koristite Bump, ali morate da se sinhronizujete u mrdanju telefona sa nekim ko nije na istoj lokaciji nego je samo lažirao lokaciju. To znači da to možete uraditi i preko Skypea, na vama je samo da izaberete! 🙂

Možete pogledati kako Bump funkcioniše na ovom videu:

Nadamo se da ste od Digitalizuj.Me serijala o aplikacijama imali koristi i da aplikacije o kojima ste čitali u poslednje četiri nedjelje već uveliko koristite! 🙂

Author: Jovana Sakotic

Studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta, a pomalo i blogerka! Što je najbitnije - još uvijek sportistkinja u duši! :)

Share This Post On

Vaše mišljenje: