Top 10 zvezda YouTubea

Od svog osnivanja, 2005. godine, YouTube je postao mesto na kome se “rađaju” nove zvezde 21. veka. Business Insider je, na osnovu broja ukupnih pregleda, napravio listu najpopularnijih YouTube kanala, nezavisnih autora. Najposjećenijih deset YouTube kanala uglavnom pripadaju “anonimcima” koji imaju ogroman broj fanova, i to najčešće na osnovu komentarisanja video igrica, ili čak odmotavanja igračaka iz omota.

10. StampyLongHead

2.15 milijarde pregleda

4.16 miliona subscribera

Joseph Garrett je britanska zvezda YouTubea, koja postavlja video snimke sebe dok igra svetski popularnu igricu “MineCraft.” Koliko je StampyLongHead popularan govori i činjenica da je, samo u toku prošle godine, ovaj nalog porastao sa dva miliona subscribera na četiri miliona.

9. BluCollection

2.4 milijarde pregleda

4.16 miliona subscribera

BluCollection je kanal posvećen otvaranju, sastavljanju i igranju različitim vrstama igračaka. Neimenovani YouTuber daje kritike za igračke automobila, Disney igračke i Play-Doh.

8. SkyDoesMinecraft

2.36 milijarde pregleda

10.57 miliona subscribera

Adam Dahlberg je poznati igrač “MineCraft” igrice, koji je bio deo popularnog tima Team Crafted. Zatim je otvorio svoj YouTube kanal, i kao većina “Minecraft” YouTubera Dahlberg postavlja svoje partije i komentare.

7. TheFineBros/TheFineBros2

2.36 milijarde pregleda

11.18 miliona subscribera

Benny i Rafi Fine su online producenti/pisci/urednici, koji su tvorci ekstremno popularnog React video serijala. Njihovi video snimci su toliko popularni da su neki od njihovih sponzora FordComedy Central. Mnogi smatraju da su TheFineBros prve prave zvezde YouTubea.

6. RayWilliamJohnson

2.76 milijarde pregleda

10.8 miliona subscribera

Ray William Johnson je najpoznatiji po svojoj emisiji “Equals Three“, za vreme koje komentariše popularne video snimke, uz komične komentare. Toliko je popularan da je u svojoj emisiji ugostio zvezde kao što su Robin Williams i Sarah Silverman. Ray je prošle godine napustio “Equals Three” da bi se posvetio novim projektima. “Equals Three” će i dalje živeti, sa novim voditeljem.

5. BlueXephos

2.86 milijarde pregleda

7.2 miliona subscribera

BlueXephos je glavni kanal Yogscasta, grupe komentatora video igrica kao što su “Minecraft” i “World of Warcraft” iz Velike Britanije. Iako se dosta YouTubera povezuje sa Yogscastom, BlueXephos vode ni manje ni više nego osnivači Yogscasta, Lewis Brindley i Simon Lane. BlueXephos je poznat i po humanitarnim akcijama koje organizuje, a poslednja u nizu je bila organizovana u decembru prošle godine i prikupljeno je 1.16 milliona dolara za organizacije kao što su: Oxfam, Little People UK, GamesAid, SpecialEffect, War Child

4. TobyGames/TobyTurner/Tobuscus

2.91 milijarde pregleda

14.99 miliona subscribera

Toby Turner je jedan od najpoznatijih internet komičara, čija tri YouTube kanala prati skoro 15 miliona ljudi. Počeo je davne 2006. godine, kada je snimio parodiju na film Adama Sandlera – “Click.” Od tada je snimao popularne serijale kao što su “CuteWinFail,” YouTube varijantu popularnog America’s Funniest Home Videos, kao i “Literal Trailers.” Toby se u toku prošle godine prebacio i na male ekrane, kao glavna zvezda velikih reklamnih kampanja, pa čak i nekih filmova. Pogledajte intervju Businesses Insidera sa Tobyem o njegovoj karijeri i planovima.

3. DisneyCollectorBR

3.96 milijarde pregleda

2.81 miliona subscribera

DisneyCollectorBR je kanal nepoznate ženske osobe iz Brazila, koja snima raspakivanje, sastavljanje i igranje Disney igračkama. To je omiljeni kanal dece, a i roditeljima su ovi video snimci zanimljivi, i smatraju ih prikladnim za svoju decu.

2. Smosh

6.18 milijarde pregleda

32.81 miliona subscribera

Smosh je kanal veterana YouTubea, Iana Hecoxa i Anthony Padilla. Smosh je jedan od prvih kanala na YouTubeu koji je postao prava senzacija zahvaljujući parodijama poznatog dua, i to na temu video igrica i pop scene. Ian i Anthony su od svojih početaka do danas otvorili osam YouTube kanala, a neki od njih su Smosh, IanH, WatchUsLiveAndStuff, ElSmosh, SmoshGames, Anthony Padilla

1. PewDiePie

6.18 milijarde pregleda

32.81 miliona subscribera

Felix Arvid Ulf Kjelberg je švedski komentator video igrica, koji apsolutno dominira YouTubeom u poslednjih par godina. Njegovi video snimci pokazuju Felixa dok igra određene video igrice, a u gornjem desnom uglu se mogu videti njegove reakcije na ono što se dešava u igrici. Kjelberg je oborio nekoliko rekorda YouTubea, pa je, na primer, broj njegovih suscribera porastao sa 12 miliona u avgustu 2013. godine na neverovatnih 20 miliona u januaru 2014. godine. Mnogi njegovu popularnost opravdavaju njegovoj posvećenosti fanovima.

 

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: