Bluetooth kišobran je sad u modi!

Koliko puta ste do sada izgubili ili zaboravili kišobran? Ne morate brojati, sad je tome kraj. 🙂 Startup Davek, u New Yorku, pravi bluetooth kišobrane koji vas, pomoću samo nekoliko koraka, opomene svaki put ukoliko se odaljite od vašeg kišobrana i krenete vani bez njega. Praktično, zar ne?

Umbrella2-640x426

Kišobran je dostupan u plavoj i crnoj boji, po sniženoj cijeni od 99 $ do 12. aprila, i može se pronaći na kickstarter.com. Sinhronizovan je sa Android i iOS uređajima, pomoću odgovarajuće aplikacije koja prati udaljenost između vašeg smartphonea i kišobrana. Ukoliko primijeti da je vaš telefon, na primjer nekoliko metara udaljen od kišobrana, odmah će poslati poruku na telefon.

UmbrellaMessage-640x360

Osnivač Dave Kahng, koji ima iskustva u proizvodnji ovog proizvoda, 2005. godine je osnovao kompaniju koja se bavi proizvodnjom kvalitetnih kišobrana, Davek, i do sada su prodali preko 100.000 komada. Njegova „pametna“ strategija je da se otarasimo običnih kišobrana i ne gubimo ih, i to pomoću savremene tehnologije. S obzirom da se u SAD svake godine proda preko 33. miliona kišobrana, u iznosu od 500 miliona dolara, smatra da će i njegova investicija biti sigurna.

U ovom videu možete pogledati kako funkcioniše ovaj bluetooth kišobran:

Author: Jovana Sakotic

Studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta, a pomalo i blogerka! Što je najbitnije - još uvijek sportistkinja u duši! :)

Share This Post On

Vaše mišljenje: