Završen konkurs #DizajnirajUniforme za osnovne i srednje škole u regionu

Sredinom decembra završen je konkurs #DizajnirajUniforme, u organizaciji GreenDesign.rs, najveće regionalne dizajnerske zajednice. Cilj konkursa je bio da okupi i nagradi najbolja dizajnerska rešenja školskih uniformi, koje će sve škole u regionu moći da preuzmu.

Ideja za ovu akciju se javila nakon što su učenici OŠ “17. oktobar” u Jagodini dobili nove uniforme, koje je dizajnirala i napravila njihova nastavnica likovnog. U javnosti je bilo raznih komentara na račun dizajna uniformi i prikladnosti za djecu ovog uzrasta. Ipak, dizajnere GreenDesigna je ovo podstaklo da pokrenu konkurs, konkretnu akciju sa ciljem da se pomogne školama da dobiju moderan dizajn uniformi, koje će đaci sa ponosom nositi.

Pobjedničko rešenje, dizajner: JovanaJ

Na konkursu je učestvovao veliki broj dizajnera, i prikazano je nekoliko dobrih rješenja za školske uniforme. U subotu, 20. decembra, u InCentru su svečano dodijeljene vrijedne nagrade (tablet, grafička tabla i co-working prostor) najboljim dizajnerima po mišljenju stručnog žirija iz GreenDesign tima.

Treće mjesto na konkursu, dizajner: Nesha89

Najbolje od svega je što sve osnovne i srednje škole u regionu mogu besplatno preuzeti pobjedničke radove ili bilo koji drugi dizajn, i koristiti ih za svoje potrebe!

Author: Jelena Lakicevic

:)

Share This Post On

Vaše mišljenje: