LeWeb 2013 – prvi dan

Jubilarna, deseta po redu, LeWeb konferencija počela je spektakularnim svečanim otvaranjem,  a među prvim predavačima nastupio je čuveni Guy Kawasaki, nekada marketing evanđelist u kompaniji Apple, danas savetnik u Motoroli, bloger i investitor, čovek koji ima 1.4 miliona pratilaca na Tviteru.

kawasaki

Kao i na svakoj konferenciji postoje zvezde i zvezdice, jako kvalitetni predavači, a delom i oni manje poznati koji imaju šta da kažu. Zvezda prvog dana je definitivno bio Guy, koji je održao sjajno i opušteno predavanje i najviše govorio o investicijama i startapovima iz ugla velikog investitora. Guy savetuje da za svaki novi projekat kreirate prototip, demo koji ćete pokazati, pre neko PowerPoint prezentaciju gde postoje samo nagađanja. Pohvalio je Evropljane i našu kreativnost  i sve nas savetovao da nam američki startupovi ne budu ograničenje u kreativnosti, već da razmišljamo mimo njih.

Ove godine na LeWebu postoji poseban “Meet the Speakers” odeljak gde vrlo jednostavno nakon predavanja možete doći do predavača. Upravo je Guy privukao mnogo publike koja je, nakon predavanja, više od sat vremena postavljala pitanja.

Posebno interesantno predavanja održao je Phil Libin iz Evernotea. Govorio je o emocijama i zaradi. Evernote ne želi klasične oglašivače kroz svoje aplikacije. Jedini način zarade je direktno kroz Evernote usluge i brend. Govorio je o e-šopu koji su pokrenuli, a interesatno je reći da je 51% zarade od proizvoda došlo od strane korisnika koji imaju besplatan nalog na Evernote aplikacijama.

leweb-publika

Generalna tema LeWeba ove godine je “Narednih 10 godina”, obzirom da je ovo 10. jubilarno izdanje LeWeba. Malo je poznato da se prvi LeWeb zvao “Les Blogs”. Svi predavači ove godine nakon svojih prezentacija daju predviđanja za narednih 10 godina, što je jako nezahvalno. Interesantno je da su neka od predviđanja – još veća socijalizacija i sloboda internet medija, potpuna integracija tvitova sa televizijom, gedžeti za sve delove tela i razne novi oblici lakog i bežičnog plaćanja.

Kako izgleda LeWeb iza scene pogledajte ovdje! 🙂

Za Digitalizuj.Me, ekskluzivno iz Pariza – Miloš Petrović

 

Author: Gostujući bloger

Share This Post On

Vaše mišljenje: